ÎPS Dr. Irineu, Mitropolitul Olteniei, va conferenţia la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti

Anunțuri Evenimente

Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va conferenţia mâine, 8 Iunie, de la ora 09:00, în cadrul Colocviului Naţional de Teologie Dogmatică dedicat Părintelui Dumitru Stăniloae, ce se va desfăşura la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti. Titlul prelegerii Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Irineu este „Hristologie și eclesiologie în gândirea Părintelui Dumitru Stăniloae”.

Din partea Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova vor mai participa cu lucrări decanul instuţiei de învăţământ, Pr. prof. univ. dr. Nicolae-Răzvan Stan, cu lucrarea „Dogmă și spiritualitate în gândirea Părintelui Dumitru Stăniloae” şi Pr. lect. univ. dr. Lucian Bot, cu lucrarea „Chenoză și comuniune: o cheie de lectură a hristologiei Părintelui Stăniloae”.

Cea de-a IX-a ediție a Colocviului Naţional de Teologie Dogmatică

În perioada 8-9 iunie 2023, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București va găzdui și va organiza cea de-a IX-a ediție a Colocviului Naţional de Teologie Dogmatică. Deoarece anul acesta se împlinesc 120 de ani de la naşterea părintelui profesor Dumitru Stăniloae şi 30 de ani de la trecerea sa la Domnul, tema aleasă pentru colocviul organizat la FTOUB este „Actualitatea teologiei Părintelui Dumitru Stăniloae (1903-1993)”.

Evenimentul va avea loc, începând cu ora 09:00, în Amfiteatrul „I.G. Coman” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti (Strada Sfânta Ecaterina, nr. 2-4, sector 4). Mai multe detalii şi programul evenimentului: https://shorturl.at/aIJO0