Conferință Preoțească de Primăvară în Protoieria Craiova Nord, județul Dolj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, astăzi, 8 iunie 2023, a avut loc Conferința Preoțească de Primăvară în Protoieria Craiova Nord, județul Dolj.

În prima parte a întâlnirii, un sobor ales de preoți, alături de Pr. Consilier Adrian Lupu și Pr. Protoiereu Cristian Cojocaru, au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Sf. M. Mc. Dimitrie”, din Craiova. A doua parte a evenimentului s-a desfășurat în Sala de Conferințe a Centrului Preoțesc „Renașterea”.

În calitate de delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, Pr. Consilier Adrian Lupu a transmis mesajul de binecuvântare. De asemenea, a prezentat cele mai importante proiecte educaționale și culturale care se desfășoară la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei și i-a îndemnat pe toți cei prezenți să se implice activ în organizarea la nivelul parohiilor a acestor activități.

În continuare, au avut loc 3 scurte prelegeri pe tema Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și anume:

  • Referatul „Forme ale pastorației și cinstirii persoanelor vârstnice în Sfânta Scriptură”, prezentat de Pr. Conf. Dr. Univ. Constantin Băjău, de la Facultatea de Teologie din Craiova;
  • Referatul „Importanța bătrânilor în cadrul comunităților parohiale”, susținut de Pr. Badea Alexandru-Nicolae, de la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Ișalnița;
  • Referatul „Realități și provocări actuale privind pastorația persoanelor vârstnice”, prezentat de Pr. Prof. Dr. Emilian Dumitru Păunescu, de la Parohia Motoci.

În ultima parte a întâlnirii, Pr. Protoiereu Cristian Cojocaru a mulțumit celor trei preoți pentru prezentările realizate. De asemenea, s-au adus mulțumiri și felicitări tuturor parohiilor și preoților pentru participarea în cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”. Conferința preoțească s-a încheiat prin rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.