Întâlnire Pro-Viață în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Fundația „Societatea Ortodoxă a Femeilor” a organizat în ziua de 15 iunie, o conferință pro-viață având-o ca invitată pe doamna Alexandra Nadane, președinta Asociației România pentru viață și director al Centrelor Roua.

Doamna Alexandra Nadane este promotoarea activităților din Luna pentru viață, activități care culminează cu Marșul pentru viață, organizat în preajma sărbătorii Bunei Vestiri: Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă. Există o nevoie acută de centre și oameni profesioniști pregătiți să sprijine femeile însărcinate. Mitropolia Olteniei, prin sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, a făcut un pas important în această direcție: a adus împreună persoane din diferite domenii care să construiască un cadru instituțional pentru a ajuta mamele și copiii lor. A fost o mare bucurie să întâlnesc oameni cu multă deschidere sufletească pentru a dezvolta sprijinul pentru femeile în criză de sarcină” – a declarat doamna Alexandra Nadane.

În Arhiepiscopia Craiovei activitățile din Luna pentru viață sunt organizate de Sectorul de Învățământ, Activități cu tineretul și de Catehizare, alături de Asociațiile Studenților Creștini Ortodocși, filialele Craiova și Târgu Jiu, Fundația „Societatea Ortodoxă a Femeilor”, Asociația Pro-Vita, și cu grupurile parohiale de tineret. Anul acesta au fost implicați peste 500 de tineri în activitățile pro-viață. Dintre acestea amintim: „Și inima mea bate pentru o nouă viață” – campanie desfășurată online, Atelier caritabil de mărțișoare, prin care au fost ajutate familii cu mai mulți copii sau defavorizate social, „Flori pentru mămici” – activitate realizată la maternitatea Spitalului Clinic Municipal, „Sprijin pentru centre – sprijin pentru viață” – activitate realizată la Centrul pentru mame singure, Atelier de poveste și de pictură – organizat la Grădinița Sfântul Stelian din Târgu-Jiu, conferința online „Viața din mâinile tale”, având-o ca invitată pe D-na Alexandra Nadane, precum și alți invitați pro-viață. „Plantează un copac” – activitate de împădurire organizată cu 160 de tineri, când au fost plantați 1000 de puieți de salcâm în memoria copiilor care nu au avut șansa să se nască, la Sfânta Mănăstire Maglavit. O altă activitate a fost Crosul pentru viață, prima ediție, unde au participat 80 de persoane, activitate organizată cu aportul substanțial al doamnei Alexandra Bursuc, angajată a Direcției Județene de Sport Dolj. Punctul culminant a fost Marșul pentru viață, organizat în patru localități din Arhiepiscopia Craiovei, Craiova, Târgu Jiu, Polovragi și Albeni.

Doamna Adriana Bursuc este președinta Fundației „Societatea Ortodoxă a Femeilor” din Craiova, Fundație care funcționează de 27 de ani și care îți desfășoară activitatea în zona de asistență socială. Sunt multe activități, proiecte și parteneriate în care fundația a fost implicată: penitenciare, azile, centre de plasament, sprijinirea familiilor defavorizate social, susținerea persoanelor cu handicap, oferirea de burse pentru elevi, organizarea de pelerinaje, activități culturale și multe altele.

(Pr. Ștefan Bărbulescu)