Premierea elevilor de la Liceul de Arte la Biserica Mântuleasa

Evenimente Proiecte

În ziua de 18 iunie, în Duminica a doua după Rusalii (a Sfinților Români), la biserica Mântuleasa a avut loc premierea elevilor de la Liceul de Arte ,,Marin Sorescu”, care au participat la Olimpiada Județeană de Religie și la Olimpiada Interdisciplinară de Limba Română și Religie ,,Cultură și spiritualitate românească” din acest an școlar.
Astfel, după Sfânta Liturghie, premiile – constând în icoane, cărți de rugăciune și de literatură religioasă, precum și într-o sumă de bani, au fost oferite următorilor elevi premianți:
Olimpiada de Religie, faza județeană:

Zamfir Adriana-Maria, Premiul al II-lea, prof. coord. Bălteanu Mihnea;

Ploscaru Andreea-Alexandra, Premiul al III-lea, prof. coord. Bălteanu Mihnea;

Ristică Iosif, Premiul al III-lea, prof. coord. Bălteanu Mihnea;

Șuțu Gabriela-Andreea, Premiul al III-lea, prof. coord. Bălteanu Mihnea;

Nicola Francesca-Ștefania, Mențiune, prof. coord. Bălteanu Mihnea; Stănică Sara-Maria, Mențiune, prof. coord. Bălteanu Mihnea.

Olimpiada Interdisciplinară de Limba Română și Religie ,,Cultură și spiritualitate românească”, faza județeană:

Iordache Antonia, Premiul I și Premiul special faza națională, prof. coord. Cojocaru Codruța și Boldișor Ileana;

Furtună Anna-Maria Andrea, Mențiune, prof. coord. Cristea Angela și Boldișor Ileana;

Stănică Sara-Maria, Mențiune, prof. coord. Cojocaru Codruța și Bălteanu Mihnea;

Tone Maya, Mențiune, prof. coord. Cojocaru Codruța și Bălteanu Mihnea.

,,Și anul acesta școlar a fost încununat de rezultate importante la disciplina Religie. Felicităm pe toți elevii noștri care s-au străduit și au participat la cele două Olimpiade școlare, dovedind astfel interes față de această disciplină și valorile creștine. Este de apreciat faptul că elevii Liceului de Arte, pe lângă studiul artelor, sunt preocupați și de teme religioase”, a declarat părintele profesor Mihnea Bălteanu.

,,În această Duminică dedicată sfinților noștri români, ne bucurăm pentru că am putut premia și anul acesta școlar elevii merituoși, mărturisitori ai credinței noastre, bucuria fiind amplificată de prezența lor în mijlocul credincioșilor noștri, alături de dascălii lor. Îi felicităm și le urăm mult spor la viitoarele concursuri”, a subliniat părintele paroh Constantin Reșceanu.

De asemenea, în cadrul proiectului Arhiepiscopiei Craiovei ,,Împreună pentru școală”, la biserica Mântuleasa s-au săvârșit rugăciuni pentru elevii ce susțin în perioadă aceasta examenele naționale, un număr mare de elevi fiind prezenți la Sfânta Liturghie și la celelalte slujbe.