Festivitatea de absolvire și depunerea jurământului la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, prin implicarea Pr. Decan Prof. Univ. Dr. Nicolae Răzvan Stan și în prezența cadrelor didactice, absolvenții de la programele de licență ale Facultății de Teologie Ortodoxă, Universitatea din Craiova, au participat astăzi, 5 iulie 2023, la Festivitatea de absolvire și la depunerea jurământului de credință.

Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în Paraclisul „Sf. Mc. Serghie și Vah” al Facultății cu participarea studenților și a celor care au dorit să le fie alături la acest moment festiv. Răspunsurile de la strană au fost date de către studenții noștri, coordonați de Lect. Univ. Dr. Victor Șapcă. În calitate de prodecan al Facultății, Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Mazilița, alături de Pr. Prof. Univ. Dr. Picu Ocoleanu, Pr. Conf. Univ. Dr. Mihai Constantinescu, Pr. Lect. Univ. Dr. Bora Ion Sorin și Pr. Lect. Univ. Dr. Mihai Ciurea, a oficiat Sf. Liturghie și a transmis mesajul de binecuvântare din partea Părintelui Mitropolit Irineu: „La acest moment de taină, vă transmitem cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părintele nostru Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, gândul de felicitare, gândul de permanentă rugăciune și de permanentă purtare de grijă. De asemenea, vă transmitem cuvântul de felicitare al Părintelui Decan al Facultății noastre, al Părintelui Director al Școlii Doctorale și al tuturor profesorilor din cadrul Facultății noastre”.

Imediat după acest moment, studenții au depus jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă Română și au primit diplomele de absolvire. Festivitatea s-a încheiat cu momentele dedicate pozelor ca amintiri pentru această zi deosebită din viața studenților teologi.