A fost hirotonit noul Episcop vicar patriarhal: Preasfinţitul Părinte Paisie Sinaitul

Anunțuri Evenimente

La Catedrala Patriarhală a avut loc joi hirotonia noului Episcop vicar patriarhal, Preasfinţitul Părinte Paisie Sinaitul.

Soborul de ierarhi slujitori a fost condus de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Hirotonia a avut loc, potrivit rânduielii bisericești, în timpul Sfintei Liturghii, după cântarea „Sfinte Dumnezeule”.

La finalul slujbei, Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul a citit Actul patriarhal de confirmare, prin care noul ierarh a fost recunoscut ca Episcop vicar patriarhal, cu titulatura de „Sinaitul”.

Preasfinţitul Părinte Paisie Sinaitul a primit apoi veşmintele specifice şi toiagul arhieresc de la Patriarhul Daniel.

Patriarhul României a rostit un cuvânt cu ocazia acestui eveniment major din viaţa Bisericii Ortodoxe Române în care a subliniat sintetic trăsăturile de caracter ale PS Paisie.

„Întrucât în actul patriarhal de confirmare au fost scoase în evidenţă principalele virtuţi şi vrednicii ale Preasfinţitului Părinte Paisie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, noi doar spunem câteva cuvinte”.

„Preasfinţia Sa este un intelectual foarte studios, după cum se vede și în teza de doctorat și în albumul referitor la Reședința Patriarhală și instituțiile de pe Dealul Mitropoliei”.

„Este un om evlavios, harnic și foarte meticulos din punctul de vedere al ordinii în administrație, ceea ce reprezintă o necesitate astăzi, mai ales dacă ne considerăm europeni și latini”.

„De asemenea, are o profundă conștiință eclesială. Ține la instituție mai mult decât la sine însuși. Această râvnă pentru a fi în slujirea Bisericii i‑a fost determinantă pentru a‑l recomanda ca Episcop vicar patriarhal, deoarece instituția aceasta este din ce în ce mai solicitată prin multele activități pe care le organizează”, a afirmat Preafericirea Sa.

Noul Episcop vicar patriarhal a fost ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința de lucru din 4 iulie 2023.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

(Sursa:A fost hirotonit noul Episcop vicar patriarhal: Preasfinţitul Părinte Paisie Sinaitul – Basilica.ro ).