Activități religioase și culturale, organizate în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Ișalnița

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Işalniţa, din județul Dolj, a organizat mai multe evenimente duhovniceşti şi culturale, în perioada 14-15 august, cu prilejul sărbătoririi hramului sfântului lăcaş.
În după-amiaza zilei de 14 august a avut loc procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Paramythia” și cu moaștele Sf. Cuv. Irodion de la Lainici pe străzile comunei Ișalnița. În timpul procesiunii au avut loc mai multe opriri unde, alături de credincioși, s-au făcut rugăciuni către Maica Domnului și Sf. Cuv. Irodion. Apoi la biserică s-a săvârșit Slujba de Priveghere și Prohodul Maicii Domnului. Ziua următoare a început cu slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie, unde credincioșii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În cadrul Sfintei Liturghii au fost pomeniți ctitorii şi binefăcătorii sfântului lăcaş.
La finalul Sfintei Liturghii a avut loc premierea copiilor din Ansamblul folcloric „Ion Șerban”, cât și a membrilor Consiliului Parohial în semn de prețuire pentru participarea la slujbele și activitățile Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Ișalnita. Programul a continuat cu momentul festiv pregătit de copiii din cadrul Ansamblului folcloric „Ion Șerban”. Părintele paroh Badea Alexandru a adresat un cuvânt de mulțumire auto­rităților locale, profesorilor, copiilor, pentru implicare şi pentru participarea la sfintele slujbe. În încheierea evenimentului, toţi credincioşii prezenţi au primit daruri pregătite de voluntarii Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Işalniţa.