Prima Liturghie în Biserica „Sfântul Antonie de la Iezerul Vâlcii” – Craiova, din Parohia Mofleni

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 15 august 2023, s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie în Biserica cu hramul „Sf. Antonie de la Iezerul Vâlcii” și „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, din Parohia Mofelni, Protoieria Craiova Sud.

Biserica este situată în Parcul Tineretului din Craiova, fiind construită în stil maramureșean prin implicarea Primăriei Municipiului Craiova și a Arhiepiscopiei Craiovei. Așezată într-o zonă liniștită a parcului, biserica va fi deschisă tuturor craiovenilor care trec prin parc și doresc să se închine în sfântul locaș. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă în prezența Părintelui Mitropolit Irineu în ziua de 5 decembrie 2019, iar până la finalul acestui an se va oficia slujba de sfințire.  

Sfânta Liturghie a fost săvârșit de Părintele Protoiereu Grigore Vulcănescu, alături de părintele paroh Iulian Cravcenco, de pr. Bârlădeanu Marius, de pr. diac. Manea Emil și de enoriașii parohiei. De asemenea, s-a sfințit troița de lemn ridicată la intrarea în cimitirul parohiei, aflat în aproprierea sfintei biserici.

În cuvântul de felicitare și de întărire, Părintele Protoiereu Vulcănescu a transmis cuvântul de binecuvântare al ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei: „La invitația părintelui paroh, am luat astăzi parte la săvârșirea primei Sfinte Liturghii în una dintre cele mai noi bisericii din Protoieria Craiova Sud și din Arhiepiscopia Craiovei. Această nouă biserică va fi spre zidirea sufletească a enoriașilor din această parohie. Biserica este construită într-un loc binecuvântat de Dumnezeu. Prin ridicarea sfintei bisericii și a sfintei cruci pe acest loc, cu multă nădejde, putem să ne rugăm lui Dumnezeu, Maicii Domnului și Sf. Antonie să ne ocrotească pașii în viață. În urmă cu câțiva ani, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu a participat la punerea pietrei de temelie a acestei bisericii și astăzi a binecuvântat să se oficieze prima Sf. Liturghie. Aici este locul de rugăciune unde cu siguranță veți găsi răspuns la frământările și rugămințile dumneavoastră”.

La final, Părintele paroh Iulian Cravcenco a mulțumit tuturor celor care s-au implicat și au participat la prima slujbă din această biserică: „Mulțumim Înaltpreasfințitului Irineu pentru darul și posibilitatea acordată de a ridica această biserică fiindcă demult s-a dorit o biserică pentru această parohie. Mulțumim Părintelui Protoiereu pentru bucuria de a oficia prima Liturghie în această biserică. De asemenea, mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la înfrumusețarea sfântului lăcaș, atât oficialităților locale, Primăriei Craiova, dar și enoriașilor. De asemenea, vă mulțumim dumneavoastră celor care ați dorit să ne fiți alături astăzi la acest moment istoric pentru parohia noastră”.