Alegerea noului Președinte executiv al Asociației Vasiliada

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfnțitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 31 august 2023 a avut loc alegerea Pr. Dr. Mihail Florin în funcția de președinte executiv al Asociației Vasiliada. Evenimentul s-a desfășurat în sala de Conferințe a Centrului „Mitropolitul Firmilian”, din Craiova, în prezența membrilor Adunării Generale și a Consiliului Director.

În deschidere, Pr. Adrian Stănulică și-a depus mandatul de președinte executiv al asociației, funcție deținută în perioada 2008-2023, mulțumind Părintelui Mitropolit Irineu pentru tot sprijinul oferit în perioada activității, dar și întregii echipe a Asociației Vasiliada: „Multumesc tuturor celor care au văzut si vor continua să vadă în Vasiliada locul unde pot să înfăptuiască binele ca expresie a iubirii aproapelui. Acest sentiment face ca fiecare proiect al nostru să depășească limitele instituționale și să devină o lucrare filantropică a întregii comunități, care cuprinde în ea numeroși voluntari, donatori și parteneri.”.

În calitate de președinte executiv ales al asociației, Pr. Mihail Florin a ținut un cuvânt de mulțumire și de felicitare pentru toate activitățile realizate până în acest moment și a dorit să transmită câteva gânduri despre viitorul proiectelor asociației: „Mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu pentru Înalta Binecuvântare, dar deopotrivă și pentru încrederea acordată de a-mi fi oferit această provocare de a conduce una dintre cele mai prestigioase asociații, recunoscută atât pe plan național, cât și internațional. Rog pe Milostivul Dumnezeu să-mi călăuzească pașii și mintea pentru a continua facerile de bine pe care Asociația Vasiliada le-a realizat timp de peste 20 de ani. De asemenea, nădăjduim că Dumnezeu ne va scoate în continuare, în cale, oameni cu suflet mare care să sprijine acțiunile noastre filantropice, atât pentru bătrâni, persoane fără adăpost, dar mai ales pentru tineri, copii cu diferite dizabilități, cu diferite lipsuri, să prevenim pe cât posibil abandonul școlar, familial, să prevenim consumul de alcool, tutun și droguri etc. Ne dorim să deschidem cât mai multe centre de sprijin, de ajutor, de prevenție și  de reabilitare a persoanelor aflate în dificultate. Am găsit în această asociație o echipă unită, cu suflet mare, cu spirit civic, alături de care îmi doresc să duc pe mai departe proiectele în derulare, dar, de ce nu, să și optimizam activitățile. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu și Maica Domnului!”.

Asociaţia Vasiliada este una dintre cele mai reprezentative organizații nonguvernamentale, cu caracter social din sud-vestul României, înfiinţată sub patronajul Mitropoliei Olteniei, avându-l ca Preşedinte de onoare pe Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Din anul 2008, Asociația Vasiliada este membru fondator al Federației Filantropia, o organizație nonprofit care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, și care reunește cele mai active organizații nonguvernamentale care activează în domeniul social, cu binecuvântarea și în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română.