„REVISTA ORTODOXĂ” A MITROPOLIEI OLTENIEI, ÎNTR-UN NOU FORMAT

Evenimente Proiecte
 
În luna septembrie 2023 a fost publicat primul număr, în noul format, al „Revistei Ortodoxe”, publicaţie online a Mitropoliei Olteniei. „Revista Ortodoxă” a apărut la data de 19 octombrie 2010, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. Din anul 2023, revista apare într-un nou format şi propune, prin studiile şi articolele publicate, o gamă variată de subiecte teologice, de un real folos cultural şi duhovnicesc deopotrivă. În cuprinsul revistei sunt găzduite articole alcătuite de preoţii din Mitropolia Olteniei, de cadrele didactice cu o activitate deosebită la catedră şi de studenţii-doctoranzi aflaţi la primele încercări publicistice.
În „Cuvântul înainte”, Părintele Mitropolit Irineu a subliniat ariile de interes academic ale revistei şi i-a îndemnat pe preoţii slujitori şi pe profesori să împărtăşească cercetările ştiinţifice cu credincioşii din Mitropolia Olteniei şi nu numai: „În paginile «Revistei Ortodoxe» se regăsesc subiecte diverse, îmbinând diferite arii de interes ale domeniului teologic. Astfel, tematica stabilită de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru anul 2023, «Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice» și «Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)», este abordată prin prezentarea celor mai bune referate susţinute la Conferinţele preoţeşti sau prin studii aprofundate dedicate subiectului. Îndemnăm preoţii din parohii, profesorii, studenţii şi credincioşii să împărtăşească cu noi, prin intermediul Revistei Ortodoxe, cercetările pe care le întreprind în domeniul vast al culturii creştine prin propriile studii şi articole, să crească în credinţă şi în cunoaşterea Adevărului”.
Primul număr al „Revistei Ortodoxe”, în noul format, poate fi consultat şi descărcat de pe site-ul Mitropoliei Olteniei – secţiunea Publicaţii (https://revistaortodoxa.ro/), unde se regăsesc şi detaliile pentru publicare: Norme de tehnoredactare, Contact etc.
Pentru următorul număr al revistei, textele pot fi trimise pe adresa de mail: lupu.adrian1977@gmail.com (Persoană de contact: Pr. Dr. Adrian Lupu).