Deschiderea noului an universitar 2023-2024 la Facultatea de Teologie din Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, astăzi, 2 octombrie 2023, a avut loc deschiderea oficială a noului an universitar 2023-2024 pentru studenții și studentele de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova. Slujba de Te Deum a fost oficiată în Paraclisul „Sf. Mc. Serghie și Vah”, de către Pr. Lect. univ. dr. Ion Sorin Bora, Pr. Lect. univ. dr. Lucian Bot și Pr. Lect. univ. dr. Mihai Ciurea, în prezența studenților și a corpului profesoral.

În calitate de director de departament, Pr. Lect. univ. dr. Ion Sorin Bora a ținut cuvântul de deschidere și de bun venit: „Ne aflăm într-un moment de bucurie odată cu pășirea într-un nou an universitar 2023-2024. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, am săvârșit Slujba de Te Deum. Începutul anului universitar este de fiecare dată un prilej de bucurie pentru noi toți. Dumneavoastră aveți o chemare sfântă, aceea de a-L cunoaște pe Dumnezeu, de a învăța despre Dumnezeu pentru a putea vorbi și altora ca să-i aduceți aproape de Dumnezeu. Aveți aici în Facultate cei mai buni dascăli pentru că vă sunt părinți, pentru că vă sunt aproape și pentru că au sufletul deschis. Aveți datoria să căutați tezaurul de mare preț al credinței noastre. Să fiți aproape de Biserică, să participați la orele de curs și de seminar și să fiți cu ochii deschiși pentru a privi măreția lui Dumnezeu. Ne gândim aici și la studenții noștri care ne înfrumusețează viața cu artele frumoase, cu pictură și cu sculptură. Orice lucru de artă se face cu multă osteneală, intelectuală și trupească. De asemenea, vă încredințez de purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu, în perioada studenției și după absolvire. Vă încredințez de faptul că vă poartă în rugăciune mereu. De asemenea, Părintele Prof. univ. dr. Nicolae Răzvan Stan, decanul Facultății noastre de Teologie, ne este mereu alături și supraveghează  tot ceea ce facem ca să fie toate după rânduială. Bunul Dumnezeu și Maica Domnului să ne ocrotească, iar Sfinții Trei Ierarhi, ocrotitorii Facultății noastre, și Sf. Mc. Serghie și Vah, ale căror sfinte moaște se află spre închinare în acest paraclis, să ne fie ajutători în acest drum al învățării cuvintelor lui Dumnezeu. În numele tuturor părinților profesori, al domnilor și doamnelor profesoare, vă urez succes deplin în acest an universitar”.

La final, studenții au fost rugați să meargă la sălile de curs pentru întâlnirea cu părinții îndrumătorii și cu mentorii de an.

Tot astăzi, din partea Facultății de Teologie, în Aula „Mihai I al României” din cadrul Universității din Craiova, a participat la deschiderea oficială corul Facultății noastre, dirijat de către Pr. Lect. univ. dr. Adrian Mazilița și Lect. univ. dr. Victor Șapcă, pentru a susține un recital de cântece.