Proiect educațional-religios, desfășurat la Școala Gimnazială „Ion Popescu” din Bărbătești, județul Gorj – Mitropolia Olteniei

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de miercuri, 4 octombrie 2023, s-a desfășurat una din activitățile Parteneriatului educațional-religios dintre Biserică și Școală, din localitatea Bărbătești, județul Gorj.

În prezența elevilor și a conducerii școlii, Sectorul de Învățământ al Arhiepiscopiei Craiovei, în colaborare cu Parohia Bărbătești, a dăruit câte o icoană pentru fiecare clasă a Școlii Gimnaziale „Ion Popescu” din Bărbătești. Evenimentul s-a bucurat de prezența următoarelor persoane: Pr. Prof. Dr. Adrian Lupu, Consilier eparhial, Pr. Protoiereu Spilcă Ion, Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, inspector de specialitate al ISJ Gorj, și Pr. paroh Stanca Ștefan, Parohia Bărbătești.

În cuvântul de bun-venit, domnul Prof. Troacă Ionuț-Daniel, directorul Școlii Gimnaziale „Ion Popescu” din Bărbătești, a mulțumit Părintelui Mitropolit pentru icoanele primite în dar și tuturor celor care au avut bucuria să se implice în această activitate religios-educativă. De asemenea, a asigurat pe cei prezenți că sfintele icoane vor fi amplasate în clasele școlii și vor fi păstrate spre închinare la orele de Religie. Prima activitate a Parteneriatului dintre Parohie și Școală a avut loc la deschiderea anului școlar 2023-2024, prin prezența părintelui paroh Stanca Ștefan care a oficiat slujba de Tedeum. Parteneriatul prevede organizarea unei activități comune în fiecare lună a anului școlar.

În calitate de consilier eparhial, Pr. Prof. Dr. Adrian Lupu a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, și a asigurat conducerea școlii şi pe cei prezenţi de implicarea şi ajutorul Sectorului de Învăţământ al Arhiepiscopiei Craiovei în ceea ce privește viitoarele activități educaționale și religioase desfăşurate de Profesorii de Religie în colaborare cu Preoţii de parohie.