În Duminica a XX-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit slujba de resfințire a Bisericii cu hramul „Sf. Ier. Nicolae”, din Parohia Corobăile, Protoieria Târgu-Jiu Sud, județul Gorj. De asemenea, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la altarul bisericii resfințite.
În cadrul sfintei slujbe, diaconul Petrescu Mihai-Robert a fost hirotonit preot pe seama Catedralei Mitropolitane din Craiova, iar teologul Jilcovici Mihai a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Ionești, din Protoieria Târgu-Jiu Sud. Pentru activitatea pastoral-administrativă deosebită, părintele paroh Negomireanu Dragoș Daniel a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor. De asemenea, s-au acordat gramate chiriarhale mai multor persoane, dintre care amintim pe domnul Vili Pasăre, primarul comunei Dragotești, pe domnul Negomireanu Dorin și pe domnul Nicolovici Constantin. Actul de resfințire a fost citit de către Părintele protoiereu Ionel Câmpeanu, de la Protopopiatul Târgu-Jiu Sud.
În cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit Irineu a vorbit mai întâi despre bucuria resfințirii unei biserici și despre comuniunea cu înaintașii noștri: „Bucuria de a resfinți această biserică ne-a reunit pe toți, din toate locurile, ca aici în casa lui Dumnezeu să ne aflăm în comuniune cu cei care au zidit biserica acum un secol și cu cei de astăzi. Astăzi Dumnezeu a rânduit ca noi să ne bucurăm de resfințirea bisericii dumneavoastră. Cu toții înaintea lui Dumnezeu suntem reuniți pentru că Dumnezeu este al tuturor celor care trăiesc în comuniune cu El, în iubirea Lui. Biserica ne poartă pe toți, din vremuri străvechi și până astăzi. Toți suntem copiii Bisericii. În Biserică ne rugăm, aici pomenim pe cei care au trecut din viața aceasta, în Biserică ne spovedim păcatele și în Biserică ne împărtășim cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Biserica este locașul nostru cel mai de preț din viața noastră. Astăzi suntem împreună cu moșii și strămoșii noștri. Astăzi ne-am ostenit să înfrumusețăm casa lui Dumnezeu. Niciodată Dumnezeu nu ne rămâne dator. Dacă am făcut ceva bun în numele Mântuitorului Hristos, vom primi răsplată pentru fapta respectivă. Fericite vor fi sufletele care au urmat învățătura Domnului și au făcut fapte bune”.
În continuare, ÎPS Irineu a tâlcuit pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii, anume Învierea fiului văduvei din Nain, relatată de Sf. Evanghelist Luca, în capitolul 7, versetele 11-16: „Din nou, Mântuitorul Iisus este alături de suferința oamenilor, lângă femeia suferindă și lângă toți cei care duceau la groapă pe tânărul văduvei. Mântuitorul se apropie de acest cortegiu și se atinge de cel mort, spunându-i „Tinere, ție îți zic, scoală-te” și de îndată a înviat. Sf. Evanghelist prezintă acest moment plin de bucurie dar și înfricoșat. Aici bucuria se împreună cu teama și frica, totuși bucuria fiind mai mare. Cel care mângâie pe cei care sunt în suferință este Însuși Dumnezeu. În viața noastră, Dumnezeu este prezent dacă Îl chemăm. El vine și Se așază întru noi. Dacă avem credință și curaj, Dumnezeu întotdeauna ne răspunde la rugăciunile noastre. Dumnezeu nu este supus slăbiciunilor omenești și ne dăruiește tot ceea ce ne dorim, cu o singură condiție, anume să fie spre folosul sufletului nostru. Atunci când Hristos îl înviază pe tânăr îi spune „scoală-te”, ceea ce vrea să însemnă că moarte noastră nu este o dispariție totală. Nu dispărem când murim, ci este numai o trecere din lumea aceasta în lumea cea veșnică, urmând ca la judecata de apoi să înviem și trupurile să se unească cu sufletele noastre. Mântuitorul Hristos ne arată că El este Învierea, Viața și Odihna noastră”.
La final, Părintele Mitropolit i-a felicitat pe cei care au contribuit la înfrumusețarea bisericii și au făcut posibil acest moment de rugăciune și de bucurie: „Să ne întărim în credința în Mântuitorul Iisus Hristos, că El este prezent în viața noastră. Să ne întoarcem cu fața spre El, căci El este gata să vină să ne ajute. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această frumoasă lucrare și împreună cu strămoșii să ne bucurăm de această zi. Să țineți minte această zi și să o spuneți și urmașilor dumneavoastră pentru că este o zi deosebită, plină de lumină și de bucurie duhovnicească. Dumnezeu să vă binecuvinteze, să vă dea sănătate și multe împliniri. Amin”.