Conferință de toamnă cu preoții din Protoieria Târgu-Jiu Nord și Târgu-Jiu Sud

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 9 octombrie 2023, a avut loc Conferința preoțească de toamnă pentru Protoieriile Târgu-Jiu Nord și Târgu-Jiu Sud. Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în Biserica Înălțarea Domnului din Târgu-Jiu, de un sobor de preoți, alături de părintele protoiereu Mărăcine Marian.

În a doua parte a întâlnirii, părintele Budeanu Daniel, de la Parohia Motru I, a prezentat un referat intitulat „Sfântul Roman Melodul (sec. VI-VII), imnograf al Bisericii Ortodoxe”, în care a evidențiat compozițiile imnografice ale sfântului, în contextul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți), din Patriarhia Română, pentru anul 2023.

În continuare, au luat cuvântul Pr. protoiereu Câmpeanu Ionel, de la Protopopiatul Târgu-Jiu Sud, și Pr. protoiereu Mărcine Marian, de la Protopopiatul Târgu-Jiu Nord, au prezentat cele mai importante activități și proiecte derulate la nivelul celor două protoierii.

În calitate de delegat al Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Părintele Adrian Lupu, consilier eparhial, a transmis cuvântul de binecuvântare și de felicitare. De asemenea, a prezentat proiectele desfășurate la nivelul Sectorului Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare, îndemnând preoții prezenți să colaboreze activ cu profesorii de Religie în vederea desfășurării diferitelor activități.