Conferința preoțească de toamnă în Protoieria Băilești, Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, joi, 12 octombrie 2023, a avut loc Conferința preoțească de toamnă în Protoieria Băilești, din județul Dolj. În prima parte a întâlnirii, Pr. Dr. Lupu Adrian, consilier eparhial și Pr. protoiereu Neacșu Cătălin, alături de un sobor de preoți, au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din orașul Băilești.

A doua parte a întâlnirii s-a desfășurat în Sala de Conferințe a Protoieriei Băilești. În deschidere, Pr. protoiereu Neacșu Cătălin a mulțumit tuturor preoților pentru prezență. De asemenea, a amintit cele mai importante activități care s-au desfășurat la nivelul Protopopiatului Băilești, dar și proiectele care sunt în curs de derulare.  Apoi, Pr. Prof. Daniel Cosmin Țenea, de la Parohia Urzicuța, a susținut referatul cu tema „Importanța muzicii psaltice în cultul și activitatea Bisericii Ortodoxe Române”.

La final, în calitate de delegat al Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Părintele consilier Adrian Lupu a transmis cuvântul de binecuvântare și de felicitare. De asemenea, a amintit de colaborarea preoților cu profesorii de religie și de proiectele educaționale care se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și cu Arhiepiscopia Craiovei.