Proiecția filmului „Unde ești, Adame?” în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Sectorul de Învățământ, Activități cu tineretul și de Catehizare, în colaborare cu ASCOR Craiova și Târgu-Jiu, organizează difuzarea filmului documentar Unde ești, Adame?, o producție cinematografică de mare succes.

Documentarul „Unde ești, Adame?” este despre viața în mănăstirea athonită Dochiaru, în vremea stăreției Arhimandritului Grigorie, fără a fi îmbunătățit sau schimbat, fără scenarii sau jocuri de rol, ci viața reală în momente surprinse de cameră. Realizatorii au așteptat timp de șase ani binecuvântarea Starețului Grigorie pentru a face filmul, apoi au filmat timp de patru ani, în zece expediții făcute în Sfântul Munte.

Regizorul a numit în acest fel filmul pentru că este despre oamenii care nu se ascund de Dumnezeu și își dedică toată viața pentru a fi mai aproape de Dumnezeu și pentru a sta de vorbă cu El.

Filmul documentar „Unde ești, Adame?” a fost lansat în 20 de țări și subtitrat în 22 de limbi și a fost selectat pentru proiecție la mai multe festivaluri de film. Premiera românească a filmului a avut loc în data de 18 septembrie, la Palatul Patriarhiei. În Arhiepiscopia Craiovei sunt programate următoarele proiecții cu intrarea liberă:

  1. Craiova, 18 octombrie, ora 19:00, Cinema Patria;
  2. Târgu Jiu, 19 octombrie, ora 18:00, Teatrul Elvira Godeanu;
  3. Sfânta Mănăstirea Lainici, 20 octombrie, ora 10:00.

Filmul subtitrat în română este pus gratuit la dispoziția comunităților și a sălilor de cinema care îl solicită. Participanții pot oferi donații voluntare realizatorului pentru continuarea acestui proiect.

(Pr. Ștefan Bărbulescu)