Conferință Preoțească de toamnă în Protoieria Târgu-Cărbunești, din județul Gorj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de luni, 23 octombrie 2023, a avut loc Conferința de toamnă pentru preoții din Protoieria Târgu-Cărbunești, județul Gorj. În prima parte a întâlnirii, în paraclisul Protoieriei Târgu-Cărbunești, s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de un ales sobor de preoți și diaconi, dintre care amintim pe: Pr. Dr. Adrian Lupu, consilier eparhial, Pr. Protoiereu Spilcă Ion și Diac. Bogdan Târlea, inspector eparhial.

În a doua parte a evenimentului, în cuvântul de deschidere, Pr. Spilcă Ion a mulțumit Înaltpreasfințitului Dr. Irineu pentru binecuvântarea de a organiza această conferință. De asemenea, a mulțumit tuturor preoților pentru prezență și a amintit de vizitele administrative care sunt programate  pentru luna noiembrie. În continuare, Părintele Prof. Ciungu Ionuț Daniel, de la Parohia Baia de Fier I, a susținut referatul „Muzica bisericească în perioada medievală pe teritoriul Olteniei”, în acord cu tema Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți).

În calitate de delegat al Părintelui Mitropolit Irineu, Preacucernicul Pr. Dr. Adrian Lupu, Consilier pentru Sectorul de Învățământ al Arhiepiscopiei Craiovei, a transmis mesajul de binecuvântare. La final a prezentat proiectele desfășurate la nivelul Sectorului Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare, îndemnând preoții prezenți să colaboreze activ cu profesorii de Religie în vederea desfășurării diferitelor activități.