Părintele Mitropolit Irineu a oficiat slujba de prohodire a domnului Constantin Stănescu

Evenimente In memoriam

La invitația familiei îndurerate, în ziua de 30 octombrie 2023, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit slujba de înmormântare a domnului Constantin Stănescu, din Parohia Vișina Veche, Protoieria Corabia, județul Olt. Domnul Stănescu avea 86 de ani și a condus comuna Vișina ca primar timp de trei mandate, în perioada 2004-2016.

Înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, în prezența familiei, a prietenilor și a credincioșilor din parohie, în calitate de părinte duhovnicesc, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură și de întărire, la finalul slujbei:

Conducem astăzi pe ultimul drum pe cel care ne-a fost părinte, frate, prieten și apropiat. Sufletul lui cu drepții se va odihni, așa cum ne spune Domnul. Noi ducem la groapă trupul fratelui Constantin, ca să fie așezat lângă înaintașii lui. Omul nu sfârșește niciodată în momentul acesta al trecerii în lumea veșnică. Sufletul omului rămâne veșnic. Sufletul se desparte de trup atunci când Dumnezeu rânduiește ca să meargă dincolo la un loc de fericire și veșnică odihnă. Dumnezeu l-a făcut pe om suflet și trup. Sufletul este suflarea pe care Dumnezeu a dat-o lui Adam, ca prin această suflare omul să fie în relație cu Dumnezeu. Omul, căzând prin ispita diavolului și datorită libertății sale, a pierdut nemurirea și a intrat în stricăciune și moarte. Preabunul Dumnezeu i-a dat omului despărțirea de trup, ca acesta să intre în pământ și la obșteasca înviere să învieze. Fiul lui Dumnezeu a venit în lume să ne mântuiască și să refacă legătura dintre suflet și trup. În lumea aceasta suntem trecători și într-o zi vom părăsi lumea pentru a merge înaintea lui Dumnezeu. Hristos este Învierea și Viața noastră. Să-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să dea robului lui Dumnezeu, Constantin, odihnă în Împărăția cerurilor. Amin”.