Aniversarea a 20 de ani de asistență socială în sprijinul filantropiei pentru Asociația Vasiliada

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Asociația Vasiliada a organizat în ziua de 7 noiembrie 2023 un eveniment special pentru a aniversa 20 de ani de asistență socială în sprijinul filantropiei. Evenimentul s-a desfășurat în Craiova, în prezența părinților consilieri eparhiali, a părinților protoierei, a membrilor asociației, a oficialităților și a tuturor celor care au sprijinit activitățile filantropice ale Vasiliadei, din județele Dolj și Gorj. În sala întâlnirii, s-a organizat o expoziție de tablouri cu tematică religioasă și rurală, realizate de studenții de la Facultatea de Teologie din Craiova, specializarea artă sacră.

După mesajul de binecuvântare din partea Părintelui Mitropolit Irineu, în calitate de președinte executiv, Pr. Dr. Mihail Florin a prezentat activitatea generală a Asociației, precum și premiile cele mai importante obținute la nivelul asociației. La final a adus mulțumiri tuturor celor implicați: „Mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate darurile Sale și pentru oamenii de bine care s-au alăturat Asociației Vasiliada în decursul acestor ani. Mulțumiri alese și sentimente de gratitudine aducem Părintelui Mitropolit Irineu pentru binecuvântarea acordată și pentru sprijinul permanent în desfășurarea tuturor activităților Asociației Vasiliada. Vă mulțumim tuturor celor prezenți, celor care au promovat și au crezut în proiectele noastre. În speranța că vom continua acțiunile noastre de suflet, rugăm pe milostivul Dumnezeu să vă dăruiască tuturor sănătate, spor în toate activitățile pe care le desfășurați și să vă răsplătească jertfa dumneavoastră”.

În a doua parte a întâlnirii, doamna Renata Bănescu și părintele Ciprian Sârbu au prezentat cele mai importante proiecte și programe ale Asociației Vasiliada. Evenimentul a fost încheiat prin prezentarea unui moment artistic-muzical susținut de Grupul psaltic „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Craiova, condus de Prof. Victor Șapcă, și de invitații speciali, precum soprana Mihaela Leonte, Ana Nuță și diaconul Efrem Petrișor, de la Opera Română din Craiova.

Asociația Vasiliada este una dintre cele mai reprezentative organizații non-guvernamentale, cu caracter social, din sud-vestul României, înființată sub patronajul Mitropoliei Olteniei. De asemenea, Asociația Vasiliada este membru fondator al Federației Filantropia, o organizație non-profit care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și care reunește diferite organizații non-guvernamentale care activează în domeniul social.