Târgul de toamnă, organizat la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”, Craiova

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 7 noiembrie, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”, din Craiova, a organizat Târgul de toamnă, ediția 2023. Evenimentul s-a desfășurat în curtea Seminarului, fiind inițiat de comisia „Strategia națională de acțiune comunitară” (SNAC) a Seminarului, prin implicarea doamnei Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, în calitate de Inspector al ISJ Dolj, al doamnei Prof. Dr. Maria Trușcă și al corpului profesoral al Seminarului.

După cuvântul de deschidere, Corul Seminarului a interpretat un recital de cântece patriotice și populare, condus de Prof. Dr. Victor Șapcă. În calitate de invitat special, tânăra Sonia Gabriela Coman a interpretat două cântece populare. De asemenea, Ansamblul folcloric „Crizantema”, din care fac parte elevi de la Colegiul Economic „Gheorghe Chițu” și de la Seminar, coordonat de Prof. Dr. Iftimov Dumitru și Prof. Simona Crețan, a prezentat o suită de dansuri populare.

În calitate de parteneri ai acestei activități amintim Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina” din Craiova, care a fost reprezentată de un număr de 10 elevi, alături de următoarele cadre didactice: Enache Rodica, Găman Rodica, Dobromirescu Tomina, Mazilița Dana și Ungureanu Simona. Elevii invitați au participat și la un mic atelier de pictură, organizat într-unul din foișoarele din curtea Seminarului.

După momentele artistice, toți cei prezenți au putut cumpăra diferite produse expuse în aer liber. Colecta de bani, obținuți în urma vânzări produselor și a diferitelor donații, va fi folosită pentru ajutorarea elevilor care se află în situații materiale precare.

Târgul de toamnă, organizat în cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova, s-a desfășurat cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu. De asemenea, ne-am bucurat de sprijinul și grija doamnei Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Târgul de toamnă intră în categoria activităților inițiate de comisia SNAC, la nivelul școlii noastre. Vorbim de activități de voluntariat, ceea ce ține de sfera inițiativelor filantropice. Aceste activități derulate la nivelul școlii noastre se pliază foarte bine pe specificul Seminarului, pentru că în esență voluntariatul are ca sursă morala creștină, virtuțile creștine, altruismul, generozitatea, milostenia, jertfa de sine și iubirea pentru aproapele”, ne-a transmis doamna Prof. Dr. Maria Trușcă.

Mă numesc Simona Ungureanu și sunt coordonator SNAC la Școala Specială Sf. Mina. La invitația doamnei Prof. Trușcă și a Seminarului, am fost rugați să participăm la o activitate deosebit de frumoasă cu copiii noștri. Comisia SNAC are în vedere reducerea distanțelor dintre cei obișnuiți și cei mai speciali. Copiii noștri sunt foarte bucuroși să participe alături de ceilalți elevi la aceste acțiuni. Mulțumim mult pentru această invitație”, a declarat doamna Prof. Simona Ungureanu, din partea Școlii Speciale „Sf. Mina” din Craiova.