Conferință pentru cântăreții bisericești din Protoieria Târgu-Cărbunești, județul Gorj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în data de 13 noiembrie 2023, s-a desfășurat în Protopopiatul Târgu-Cărbunești, județul Gorj, Conferința dedicată cântăreților bisericești. Întâlnirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de un sobor de preoți, sub protia Părintelui Protoiereu Ion Spilcă, la paraclisul cu hramul ,,Sfântul Ioan Gură de Aur” din incinta Protoieriei. Răspunsurile liturgice au fost date de cântăreții prezenți.

În prima parte a conferinței, domnul Rotariu Cristinel, cântăreț bisericesc, a prezentat referatul pregătit pe tema anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești. După aceea, au urmat întrebări și răspunsuri pe marginea celor prezentate.

În a doua parte a evenimentului, a luat cuvântul Pr. conf. univ. dr. Ivan Adrian, inspector eparhial, care a transmis cuvântul de binecuvântare și gândurile Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu cu privire la vocația și rolul deosebit al cântărețului bisericesc în viața eclesială. De asemenea, Părintele Spilcă Ion, Protoiereu al Protoieriei Târgu-Cărbunești, a vorbit despre despre misiunea cântăreților bisericești și necesitatea implicarii acestora în activitățile desfășurate în viața parohială. La sfârșitul întâlnirii, toți cei prezenți au luat parte la o agapă frățească.

(Pr. Murgiuc Marius)