Responsabilii cu cateheza parohială din Mitropolia Olteniei s-au întâlnit la Mănăstirea Lainici

Evenimente Proiecte

Responsabilii cu cateheza parohială din Mitropolia Olteniei s-au întâlnit vineri și sâmbătă la Mănăstirea Lainici. Pe ordinea de zi se află conturarea agendei comune pentru anul 2024.

La întâlnire au participat reprezentanți ai ASCOR Craiova, ASCOR Târgu Jiu, Asociației „Sf. Valentin” Râmnicu Vâlcea, Asociației profesorilor de religie „Anastasia” Drobeta-Turnu Severin, Asociației „Kinonia” Slatina și ai Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte în calitate de invitați.

Scopul întâlnirii îl reprezintă promovarea unor modele de bune practici în activitățile catehetice și cu tinerii, precum și conturarea unei agende catehetice la nivelul celor patru eparhii, dar și a unei agende comune, la nivel de mitropolie, pentru anul 2024.

„Întâlnirea de lucru a responsabililor cu cateheza parohială Mitropolia Olteniei este o urmare firească a Congresului Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, organizat în luna septembrie de către Patriarhia Română, în cadrul căruia s-a discutat despre nevoia unei agende catehetice comune atât la nivel național, cât și la nivel mitropolitan”, a precizat părintele Ștefan Bărbulescu, inspector eparhial în cadrul Sectorului de Învățământ, Activități cu tineretul și de Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Suntem siguri că discuțiile și consfătuirile din aceste zile, purtate inclusiv cu tinerii, reprezentanți ai asociațiilor de tineret, vor da roade la vreme potrivită și că această întâlnire va fi avut și rolul de a strânge relațiile de colaborare în planul misiunii cu tinerii între eparhiile din Mitropolia Olteniei”, a declarat Părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Pe ordinea de zi a reuniunii se află stabilirea unor modalități de stimulare și încurajare a implicării preoților în activitățile catehetice, modalități de implicare a tinerilor în activități de voluntariat în biserică, accesare de resurse financiare pentru activitățile cu tinerii, organizarea ITO 2024 în Mitropolia Olteniei, precum și organizarea eficientă a activității, atât la nivel de eparhie, cât și la nivelul organizațiilor de tineret.

Evenimentul se înscrie în Agenda națională a Biroului de catehizare al Patriarhiei Române, care acordă o atenție sporită întâlnirilor regionale la nivel mitropolitan și eparhial, în scopul conturării unei strategii de lucru comune în ceea ce privește activitățile catehetice și cu tinerii.

(Sursa: https://basilica.ro)