„ColinDar cu Paula Seling și invitații săi”, la Filarmonica Oltenia din Craiova

Evenimente Proiecte

În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în seara zilei de 21 noiembrie 2023, a avut loc concertul „ColinDar cu Paula Seling”, ediția a XIV-a. Evenimentul s-a desfășurat la Filarmonica „Oltenia”, din Craiova, fiind organizat de Asociația Vasiliada. În deschiderea concertului a intrat pe scenă soprana Renata Vari, care a interpretat piesa „Veniți, creștini!”, de Adolphe Adam.

În calitate de prezentatoare a concertului, doamna Simona Mușuroi a invitat pe scenă pe Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, președintele de onoare al Asociației Vasiliada. În prima parte a cuvântului de binecuvântare, Părintele Mitropolit a vorbit despre nașterea după trup a Fiului lui Dumnezeu: „Profetul David spunea în unul din psalmii săi „cât de bine și cât de frumos este să fie frații împreună”. În această seară minunată suntem cu toții să preamărim pe Dumnezeu. Creștinătatea aduce imn de laudă Celui care S-a făcut om pentru mântuirea noastră. Deși este Fiul Tatălui ceresc, S-a întrupat pentru noi, adică S-a născut din Preacurata Maria, în ieslea din Betleem. Este cea mai frumoasă bucurie pe care a dat-o Dumnezeu, este un semn că Dumnezeu ne iubește. Tatăl cel ceresc a trimis pe Fiul Său în lume ca să Se facă om, să Se răstignească și să învie pentru noi. Vorbim de actul mântuirii. Mântuitorul Iisus Hristos ne-a ridicat prin această jertfă în iubirea Tatălui ceresc ca noi să fim o familie. Noi toți suntem copiii lui Dumnezeu”.

La final, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit bunului Dumnezeu și tuturor celor care au contribuit la săvârșirea faptelor bune desfășurate la nivelul Asociației: „Asociația „Vasiliada” se străduiește de ani buni de zile în Mitropolia noastră să aducă puțină odihnă celor săraci. Dar dragostea lui Dumnezeu se vede din puținul nostru pentru că spune Sfânta Scriptură, mai fericit este a da decât a lua. Ne bucurăm în seara aceasta de prezența dumneavoastră. Aducem mulțumiri doamnei Paula Seling, care ne aprinde în seara aceasta luminile de Crăciun. Prin cântările de la Biserică, noi avem această prezență a lui Dumnezeu și această stare sufletească. Felicităm echipa „Vasiliada”, împreună cu dumneavoastră. Dăm slavă lui Dumnezeu și Sf. Vasile cel Mare, ocrotitorul Vasiliadei. Mulțumim tuturor celor care sunt lângă noi permanent. Fie ca Domnul Hristos, Cel ce S-a născut din Preasfânta Fecioara Maria, să fie cu noi cu toți. Amin”.

După cuvântul de binecuvântare, a intrat pe scenă Corul Facultății de Teologie din Craiova, condus de Pr. Lect. Univ. Dr. Adrian Maziliţa și Prof. Dr. Victor Şapcă. De asemenea, s-au alăturat corului și Grupul Psaltic „Sf. Mare Mc. Tatiana”, fondat în anul 2022 și condus de tânăra interpretă Ana Nuță. După recitalul de cântări, a urcat pe scenă solista Laura Dinu, care a interpretat patru piese muzicale.

În a doua parte a concertului, în calitate de invitat special, a fost invitată pe scenă doamna Paula Seling. După un recital de colinde, s-au alăturat pe scenă și Corul mimico-gestual „Anghelos”, din care fac parte elevi ai Școlii Speciale „Sf. Vasile”, din Craiova, sub coordonarea Pr. Adrian Stănulică, cântând alături de interpreta Paula Seling.

La final, s-au adus mulțumiri tuturor invitaților, spectatorilor, partenerilor și sponsorilor care au contribuit pentru realizarea acestui eveniment. Fondurile obținute în urma acestui concert caritabil vor fi orientate de Asociața Vasiliada către Programele si proiectele sociale din județul Dolj. Concertul a fost transmis în direct pe TVR Craiova și a fost prezentat de către doamna Simona Ștefania Mușuroi.

Asociaţia Vasiliada este una dintre cele mai reprezentative organizații nonguvernamentale din țară, implicându-se activ în domeniul social, educațional, medical și al dezvoltării comunitare. În cei peste 20 de ani de activitate social-filantropică, Asociația Vasiliada a devenit una dintre cele mai reprezentative instituții de caritate din Sud-Vestul Romaniei. Astăzi, Vasiliada ajută peste 800 de copii prin proiectele și Centrele Sociale din: Craiova, Lipovu, Filiași și Târgu-Jiu. Tot la Vasiliada, peste 250 de bătrâni și familii sărace sunt ajutați săptămânal cu alimente neperisabile. Aproximativ 120 de personae cu dizabilitati sunt sprijinite să ducă o viață socială îndependentă, prin consiliere de specialitate, calificare profesională și gasirea de locuri de muncă. Iar alături de Primăria Municipiului Craiova, Asociația Vasiliada asigură găzduire și hrană zilnică persoanelor fără adăpost, în singurul Centru specializat în acest sens din județul Dolj. În prezent, președintele executiv al Asociației Vasiliada este Pr. Dr. Mihail Florin.