Conferința Părintelui Mitropolit Irineu: „Cămara cuvintelor lui Dumnezeu”, la Facultatea de Teologie din Craiova, sub egida Synaxis  

Evenimente Proiecte

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj și cu Muzeul Cărții și Exilului Românesc, organizează marți, 28 noiembrie a.c., începând cu ora 16, la Sala de festivități a Facultății de Teologie, conferința intitulată „Cămara cuvintelor lui Dumnezeu”.

Prelegerea va fi susținută de Înaltpreasfințitul Părinte Acad. dr. Irineu Ion Popa, arhiepiscopul Craiovei și mitropolitul Olteniei, fiind prima dintr-o serie de conferințe teologice dedicate spiritualității ortodoxe și dialogului religios. Pentru cei interesați de gândirea mistică a Răsăritului, la fel ca pentru cei pasionați de subtilitățile teologhisirii, conferințele Synaxis constituie un bun prilej de întâlnire și dezbatere. Acestea au fost concepute din dorința de a pune în lumină frumusețea culturii teologice în general, dar și de a surprinde capacitatea înnoitoare a tradiției creștine. Prelegerile academice sunt dublate de evenimente prin care sunt promovați autori de referință în domeniu și de momente de retragere spirituală în diferite așezăminte monahale din cuprinsul Mitropoliei Olteniei.

Coordonatorii proiectului sunt pr. lect. dr. Mihai Ciurea și pr. lect. dr. Lucian Zenoviu Bot. Mai multe informații la adresa electronică bot_lucian@yahoo.com.