Punerea pietrei de temelie a bisericii cu hramul „Sf. Cuv. Parascheva”, în Parohia Menții din Dos, Filia Gura Menții, județul Gorj

Evenimente Locase de cult

În ziua de 25 noiembrie 2023, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie a bisericii cu hramul „Sf. Cuvioasa Parascheva”, în Parohia Menții din Dos, Filia Gura Menții, din Protoieria Târgu-Jiu Sud, județul Gorj.

În prezența părintelui protoiereu Ionel Cîmpeanu, a părintelui Brandibur Ștefan Robert, a domnului Țucu Constantin, primarul comunei Borăscu, a unui sobor de preoți și a enoriașilor din satul Gura Menții, Părintele Mitropolit Irineu a felicitat inițiativa comunității parohiale, îndemnându-i să aibă credință în Dumnezeu, în Maica Domnului și în Sf. Cuv. Parascheva pentru realizarea lucrărilor de ridicare și înfrumusețare a locașului de cult: „Începem zidirea acestei sfinte biserici, închinată Maicii noastre Parascheva, mult folositoarea și mult ajutătoarea. Suntem încredințați că bunul Dumnezeu, în această zi de pomenire a Sfintei Mare Mc. Ecaterina, ne va ajuta ca să ducem la bun sfârșit această lucrare dumnezeiască care își are temelia pe vechea biserică din lemn. Aici vom ridica o nouă biserică din cărămidă, mai trainică. Nădăjduim că bunul Dumnezeu ne va da putere să o finalizăm. Credința dumneavoastră și râvna pentru sfânta Biserică vor ajuta la această nouă zidire. Dumnezeu și Maica Domnului să vă ajute și să vă întărească”.