Aparatură medicală oferită în dar copiilor suferinzi

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Parohia Brândușa din Craiova a donat Departamentului de Oncopediatrie, Secția Pediatrie II a Spitalului de Urgență din Craiova, aparatură medicală necesară tratării copiilor în suferință.

Parohia Brândușa a organizat și în acest an, pe 22 octombrie 2023, Târgul Jucăriilor, ajuns la a XIV-a ediție. În mod tradițional, Parohia Brândușa colaborează cu Departamentul de Oncopediatrie al Spitalului de Urgență, prin faptul că le oferă copiilor internați un pelerinaj la o mânăstire unde ei să se roage pentru sănătate.

În urma Târgului Jucăriilor din anul acesta, s-au strâns suficienți bani pentru a oferi copiilor excursia dar și pentru a-i ajuta într-un mod mai concret. Astfel, preotul paroh Gabriel Sorescu, la propunerea doamnei Daniela Dănăcel, medic specialist în cadrul Departamentului de Oncopediatrie, a achiziționat din partea Parohiei Brândușa o stație mobilă cu infuzomat și altă aparatură medicală în valoare de peste 14.000 de lei.

În ziua de miercuri, 29 noiembrie, preotul Gabriel Sorescu însoțit de doamnele care fac parte din Serviciul Social al Parohiei Brândușa – doamna Mihaela Calotescu – coordonator, doamna prof. Daniela Ionescu și doamna Claudia Ignat, au vizitat Departamentul Oncopediatrie al Secției Pediatrie II. Acolo au donat aparatura medicală achiziționată de Parohie, au vizitat o parte din copiii internați, au vorbit cu ei și le-au oferit daruri: jucării, jocuri, cărți de rugăciuni, iconițe și cruciulițe de pus la gât. Preotul Gabriel a oficiat și o scurtă rugăciune de binecuvântare a aparaturii medicale donate, dar și o rugăciune pentru sănătatea celor în suferință și pentru ajutorul medicilor și asistenților Spitalului de Urgență din Craiova.

(Pr. Rusu Dumitru)