Cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în parohiile Protoieriei Craiova Nord

Evenimente Proiecte

În ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae, patronul spiritual al copiilor, în toate parohiile Protoieriei Craiova Nord au avut loc manifestări specifice acestui eveniment. Preoți, cadre didactice, elevi și credincioși s-au aflat în bisericile parohiale, în cadrul parteneriatelor educaționale școală-biserică-comunitate.

Astfel, în cadrul Parteneriatului educațional “Credință, Tradiție, Cultură”, dintre Parohia “Sfântul Nicoale” Amaradia și Colegiul Național Pedagogic “Ștefan Velovan”, Craiova, s-a desfășurat de hramul Bisericii, activitatea “Sărbătorile la români”. Elevi din ciclurile primar – gimnazial – liceal, coordonați de doamnele profesoare Elena Marinova și Ana Danciu, au marcat evenimentul sărbătoririi patronului spiritual al parohiei, Sfântul Ierarh Nicolae și au interpretat colinde tradiționale românești.

Activități similare au avut loc și în parohiile Ișalnița și Brădești Bătrâni, unde preoții Badea Alexandru și Tănasie Marian, au primit vizita elevilor și a cadrelor didactice, de la școlile de pe raza cărora se găsesc aceste unități școlare.

La finalul interpretării repertoriului de colinde, Moș Nicolae a adus elevilor mici daruri, care au completat prin gest atmosfera duhovnicească a zilei.

La Parohia Braniște II Ișalnița,  a avut loc Taina Sfântului Maslu de obște, în Cercul Misionar nr. 8. După cuvântul de învățătură susținut de părintele profesor Lunganu Marius, de la Parohia „Sfântul Nicolae” Craiova, care a vorbit despre viața și minunile Sfântului Nicolae, la final, preotul paroh, Lucian Dodenciu, în calitate de gazdă a mulțumit preoților coslujitori și a prezentat tuturor celor prezenți în biserică, rezultatele proiectului de solidaritate „Comoara din lada bunicii”, aflat la finalul acestuia, proiect derulat pe parcursul acestui an de Parohia Braniște II.

Felicitări tuturor celor implicați – elevilor, părinților, profesorilor, precucernicilor preoți și enoriașilor din parohii – pentru frumusețea zilei de Sfântul Nicolae!

                                                                                          (Pr. Prof. Lucian Dodenciu)