Proiectul filantropic „Solidaritate în vremuri de încercare”, la final

Evenimente Proiecte

Parohia Ișalnița a ajuns la finalul celei de-a VII-a ediție a proiectului filantropic „Solidaritate în vremuri de încercare”. Ultima activitate din ziua de 7 decembrie 2023 a avut loc în Parohia Ocolna, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și cu sprijinul părinților protopopi Cristian Cojocaru de la Protoieria Nord și părintelui Grigore Vulcănescu de la Protoieria Craiova Sud. Preotul Alexandru Nicolae Badea de la parohia Ișalnița, coordonatorul proiectului, alături de preotul Ștefan Bărbulescu parohul bisericii Ocolna, au fost alături de enoriașii aflați în nevoie oferindu-le haine, alimente neperisabile și copiilor din parohie jucării.

„Iată-ne ajunși la finalul ediției acestui proiect de suflet al parohiei noastre. Enoriașii Bisericii „Adormirea Maici Domnului” din Ișalnița, urmând exemplul milosteniei Sfintei Mucenițe Filofteia, s-au arătat și de această dată cu inimile larg deschise spre a ajuta fiecare după puterea lui oamenii aflați în încercare. În acest an, am avut alături de noi elevii Școlii Gimnaziale „Eliza Opran”, aflați sub coordonarea doamnei profesoare de religie Mariana Oproiu și copiii de la Grădinița cu program prelungit – Ișalnița, alături de doamnele educatoare Mirela Gavrilă, Liliana Grigorie și Monica Mihaela Stoian, înnoind astfel colaborarea dintre Biserică și școală.  În ziua de 7 decembrie, alături de părintele inspector Ștefan Bărbulescu, în parohia Ocolna am împărțit familiilor aflate în nevoie alimente neperisabile, haine și încălțăminte. Chipurile copiilor din parohie au fost luminate de zâmbete după ce acestora le-am oferit jucării. Pe lângă darurile oferite am ascultat poveștile oamenilor simpli, dar care au un suflet mare și le-am bucurat inima cu câteva învățături duhovnicești. Dorim să aducem tuturor enoriașilor care au făcut posibilă această activitate, cadrelor didactice și doamnei director a Școlii Gimnaziale „Eliza Opran”, Carmen Velișcu, calde mulțumiri asigurându-i că îi purtăm neîncetat în rugăciunile noastre și ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu ca și în anul următor să putem bucura inimile oamenilor aflați în nevoie”, a consemnat părintele paroh Alexandru Badea, inițiatorul proiectului.

„Parohia Sfântul Ierarh Nicolae din satul Ocolna, este o parohie formata exclusiv din persoane de etnie rromă. Nevoile acestei comunități sunt din cele mai diverse, dar în primul rând sunt nevoi materiale  deoarece este una din cele mai sărace parohii. În multe familii lipsesc cele mai elementare lucruri pentru un trai decent, iar aici mă refer la apă potabilă, curent, încălzire, îmbrăcăminte și de cele mai multe ori o masă caldă pe zi. Din 2000 de persoane care trăiesc aici, 500 sunt numai copii, iar ei reprezintă o categorie vulnerabilă care are nevoie de ajutorul nostru. Orice ajutor oferit acestei comunități este o mare binecuvântare, din acest motiv am primit cu brațele deschise și cu multă bucurie ajutorul oferit de Parohia Ișalnița prin efortul și generozitatea Părintelui Alexandru Badea. Au fost ajutate mai multe familii, în special cele cu mulți copii, iar bucuria și recunoștința acestora a fost pe măsură. Felicităm persoanele implicate în acest proiect al Parohiei Ișalnița și în special pe Părintele Alexandru pentru inițiativa și râvna de care dă dovadă și le dorim să aducă cât mai multă bucurie și alinare în sufletele și viețile persoanelor nevoiașe din eparhia noastră”, a consemnat părintele inspector Ștefan Bărbulescu, paroh la Parohia Ocolna.

(Pr. Badea Alexandru)