Activități educative desfășurate la Centrul „Sf. Stelian”, din Parohia Izvor, Protoieria Craiova Nord

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la Parohia Izvor din Protoieria Craiova Nord, județul Dolj, în cadrul centrului „Sf. Stelian”, au loc întâlniri săptămânale cu tinerii și copiii sub îndrumarea părintelui paroh Marian Ungureanu și a doamnei Mihaela Gaspar, profesor de religie în localitate.

În cadrul centrului s-a constituit un grup de copii care doresc să pună în valoare cele mai alese virtuți creștine prin diverse activități. Acestea vizează dezvoltare personalității profund creștine prin ateliere de creație și workshop-uri. De asemenea, de-a lungul timpului activitatea filantropică insuflată acestor tineri fost în deplină consonanță cu slujbele la care au luat parte  prin corul de la strana ce poartă numele de ,,Îngerii șimniceni”.

Activitatea pastoral-misionară a parohiei s-a desfășurat și prin prezența la Școala din satul Leșile, unde la invitația doamnei Prof. Mihaela Gaspar, s-au organizat activități interactive care să revalorifice conținutul creștin adaptat la provocările de astăzi. De asemenea, în special în perioada postului Crăciunului, copiii sunt prezenți la momentul împodobirii bradului, la repetițiile pentru concertul de colinde, dar și la slujbele bisericești dedicate Nașterii după trup a Mântuitorului Iisus Hristos.