Serbare de Crăciun la Grădinița cu Program Prelungit „Sf. Tatiana”, din Craiova

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în data de 12 decembrie 2023, la Grădinița cu Program Prelungit „Sfânta Tatiana” s-a desfășurat serbarea de Crăciun a Grupei Mari, cu prilejul Nașterii Domnului.

Alături de părinți, cei mici au petrecut momente de neuitat într-un mediu special amenajat și împodobit, bucurându-se de invitați de seamă, din partea Sectorului de Învățământ al Mitropoliei Olteniei, Părintele Consilier Adrian Lupu și din partea Fundației „Cuvântul care Zidește”, Dna Președinte Cristina Stamatoiu.

Programul Serbării a fost deschis de către Dra Director Prof. Elena Loredana Ghiță, fiind îmbogățit cu urările și gândurile bune pentru preșcolarii grupei, din partea invitaților prezenți; continuat apoi cu punerea în scenă a unui minunat Vicleim ce prezintă multele proorociri ale Nașterii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos precum și faptele Împăratului Irod. Prichindeii și-au încheiat reprezentația cu colinde tradiționale psaltice iar la întreg programul artistic le-au fost alături cu bucurie și susținere, studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, astăzi, la ceas de sărbătoare vă mulțumim tuturor că ați răspuns invitației de a fi părtași la bucuria serbării de Crăciun a grupei noastre. Hristos se Naște, măriți-L! Hristos din Ceruri, întâmpinați-L! Crăciunul este despre bucurie, bunătate, dăruire și ne învață că fiecare suntem sprijinul fiecăruia. Așadar, cu sârguință, multă muncă și ajutoare de seamă din partea studenților Facultății de Teologie Ortodoxă, prilej prin care le mulțumim și le urăm bun venit în „familia” grădiniței noastre, prichindeii grupei mari au pus bazele unei serbări ce ne dorim să transmită bucuria Nașterii Domnului în inimile dvs. Vă urez în numele colectivului clasei noastre sărbători cu zâmbete și momente minunate alături de cei dragi!” a spus Dra Elena Ghiță, Director al Grădiniței cu Program Prelungit „Sfânta Tatiana” Craiova.

„Mulțumim, în primul rând, Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, pentru purtarea de grijă şi pentru eforturile susţinute pe care le-a depus ca Grădiniţa „Sfânta Tatiana” să funcţioneze la cele mai înalte standarde pedagogice. Fără ajutorul şi susţinerea Înaltpreasfinţiei Sale această unitate nu ar fi existat şi nu şi-ar fi putut desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. De asemenea, vreau să felicit conducerea şi cadrele didactice pentru dăruirea şi implicarea cu care au organizat această festivitate de Crăciun dedicată Nașterii Pruncului Iisus Hristos. Vă urez sărbători cu bucurii! Felicitări tuturor!” a spus Părintele Adrian Lupu, Consilier al Sectorului de Învățământ al Mitropoliei Olteniei.

„Este o mare bucurie sa fiu astăzi aici alături de dvs., de copii și doamnele educatoare. Cu ocazia acestui minunat eveniment îi felicităm din tot sufletul pe copii, pentru entuziasmul, emoția și strădania de care dau dovadă întotdeauna, precum și pe dnele educatoare pentru implicarea și sârguința în pregătirea acestei serbări. Sărbători cu bucurii, împliniri, pace și căldură în suflet. Să aveți parte de zile minunate, fericire și liniște. Să ne ajute bunul Dumnezeu să ne revedem sănătoși și în anul 2024!” a spus Dna Cristina Stamatoiu, Președinte al Fundației „Cuvântul care Zidește”.

La finalul întregului program artistic, îndrăgitul Moș Crăciun i-a răsplătit, ca în fiecare an, atât pe cei mici cât și pe cei mari, cu daruri alese și amintiri de neuitat!