Concertul „Veniți să colindăm la Tismana”, susținut de Corul „Calatio” și de Corala Preoților Gorjeni „Nicofonis”

Evenimente

În seara zilei de 15 decembrie 2023, iubitorii de colinde din orașul gorjean Tismana au putut lua parte la un concert de colinde, desfășurat la Casa de cultură „George Coșbuc” din aceeași localitate. Concertul reprezintă o premieră pentru orașul Tismana și s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la inițiativa domnului Drăghescu Dragoș, subsecretar de stat în Ministerul Dezvoltării, al lucrărilor publice și al administrației, originar din Tismana. În organizarea concertul s-a implicat și Primăria Tismana, prin domnul Primar Remetea Petre Narcis, Casa de cultură din localitate, prin domnul director Florin Tantan, și Asociația „La Tismana într-o grădină”.

Colindele interpretate de cele două coruri prezente la concert – Corul preoțesc „Nicofonis” și Grupul „Calatio”, au fost prezentate de domnul Florin Tantan. Evenimentul s-a bucurat de o participare numeroasă, sala de concert fiind plină, iar măiestria muzicală a coriștilor a fost răsplătită cu aplauze la scenă deschisă. Atât corul preoților gorjeni, Nicofonis, condus de Arhid. Dr. Lăzărică Nicușor, cât și corul preoților și teologilor veniți de la Craiova, Calatio, condus de Lect. Univ. Dr. Șapcă Victor, au avut program separat de colinde, însă ultima melodie a fost interpretată de ambele coruri reunite. Programul muzical s-a încheiat cu tradiționalele urări de sănătate și „La mulți ani !”.

La final, organizatorii au mulțumit invitaților și participanților, exprimându-și dorința ca și în anii următori să se poată repeta plăcuta experiență muzicală din această seară de decembrie.

(Pr. Cruceru Valerian)