Corul Seminarului Teologic Ortodox din Craiova, invitat la diferite activități și concursuri

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de vineri, 15 decembrie 2023, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova a participat la două activități muzicale, unde a prezentat un program de colinde. Corul Seminarului este pregătit și dirijat de domnul Prof. Victor Șapcă.

Prima activitate s-a desfășurat în cadrul Liceului Teoretic „Henri Coandă”, Craiova, în cadrul proiectului „Eco-Târgul de Crăciun: Cetăţenie activă şi antreprenoriat sustenabil din perspectiva realizării binelui comun prin activități deschise comunității”.

A doua prezență a avut loc în cadrul Festivalului-concurs județean „Datini și obiceiuri de iarnă”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Dolj. Evenimentul s-a desfășurat la Liceul de Arte „Marin Sorescu”, Craiova. Festivalul a ajuns la ediția a XXIX-a, iar anul acesta Corul Seminarului a primit locul I, alături de alte două coruri de liceu din Craiova.

De asemenea, luni, 18 decembrie 2023, Corul Seminarului va prezenta un recital de colinde în cadrul Concertului „Astăzi S-a născut Hristos!”, organizat la Casa de cultură „Amza Pelea”, din Băilești. Pe scenă va mai urca Grupul Psaltic „Sf. M. Mc. Tatiana diaconița” Craiova, dirijat de studenta Ana Nuță.