Comorile din lada bunicii dăruiesc prezentului strălucirea valorilor autentice

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și sub îndrumarea părintelui protoiereu Cojocaru Cristian, de la Protoieria Craiova Nord, proiectul de solidaritate „Comoara din lada bunicii”, derulat prin Programul Corpul European de Solidaritate și finanțat de A.N.P.C.D.E.F.P. București, și-a prezentat astăzi, 18 decembrie 2023, în cadrul Conferinței finale (Partea I), roadele spirituale, pe care tinerii grupului de inițiativă coordonați de preotul profesor Lucian Dodenciu, le-au urmărit cu pasiune, cu interes și cu responsabilitate, de-a lungul unui an. Primăria Comunei Ișalnița a fost gazda acestei conferințe pe parcursul căreia lada bunicii a fost deschisă, iar timpul și-a oprit parcă scurgerea lui nemiloasă, dezvăluind celor prezenți strălucirea veritabilă a tradițiilor și obiceiurilor locale, importanța de netăgăduit a unor evenimente din istoria comunității, emoția amintirilor țesute în jurul unor oameni intrați în conștiința obștii lor.

Duminică, 24 decembrie 2023, partea a II-a a Conferinței finale se va desfășura în Biserica Parohiei Braniște II. Aici Ansamblul Folcloric „Ion Șerban”, coordonat de doamna referent de specialitate Luiza Cioablă, va însufleți comorile din lada bunicii, valorificând tezaurul folcloric specific zonei.

În calitate de paroh și coordonator al proiectului, Pr. Prof. Lucian Dodenciu a adus mulțumire Părintelui Mitropolit Dr. Irineu pentru Înalta Binecuvântare, părintelui protoiereu Cojocaru Cristian și tuturor instituțiilor partenere, care i-au fost alături pe parcursul derulării acestui proiect de solidaritate implementat în Comuna Ișalnița.