Activități educaționale și filantropice cu elevii Parohiei Mântuleasa

Evenimente Proiecte

În această perioadă, mai multe activități educaționale și filantropice s-au desfășurat cu elevii Parohiei Mântuleasa, în cadrul parteneriatului ,,Școală-Biserică”. Astfel, în ziua de prăznuire a Sfintei Ecaterina – hramul bisericii, elevii de la Colegiul Național ,,Frații Buzești” care au participat și au obținut premii la Olimpiada Interdisciplinară de Limba Română și Religie ,,Cultură și spiritualitate românească” din acest an școlar au fost răsplătiți cu premii –  constând în icoane, cărți de rugăciune și de literatură religioasă, precum și într-o sumă de bani.

Ziua Sfântului Ierarh Nicolae a fost sărbătorită și de micii preșcolari de la Grădinița ,,Otilia Cazimir”, când peste o sută de copii au participat alături de cadrele didactice la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, primind la final și daruri din partea bisericii. În aceeași zi, mai multe clase de elevi de la Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” au poposit la biserica Mântuleasa.

Săptămâna aceasta, în ziua de 19 decembrie, elevii claselor Pregătitoare C, I C și a III-a C, de la Colegiul Național ,,Frații Buzești”, coordonați de doamna prof. Mihaela Ouatu și ai claselor Pregătitoare A și B, precum și preșcolarii de la grădinița Liceului de Arte ,,Marin Sorescu”, coordonați de părintele prof. Mihnea Bălteanu și de doamnele prof. Ileana Boldișor, Gabriela Șișu, Alina Lăcatușu și Dana Tulitu, au vizitat biserica Mântuleasa, apoi au primit Sfânta Împărtășanie, precum și daruri din partea parohiei. La final, cu toții au susținut un  recital de colinde. A doua zi, elevii clasei a VI-a A de la Colegiul Național ,,Frații Buzești”, alături de doamna prof. Anca Călin, au împodobit bradul și au cântat colinde în biserică.

De asemenea, în cadrul parteneriatului dintre Liceul de Arte ,,Marin Sorescu” și Parohia Mântuleasa, s-a desfășurat activitatea SNAC ,,Nu suntem singuri de Crăciun”. Elevii au pregătit și așezat sub bradul bisericii cadouri, care vor fi distribuite familiilor cu situație materială precară. Activitățile vor continua și în ziua de Ajun, când un grup de copii vor susține un concert de colinde în cadrul parohiei.

(Diac. Prof. Dr. Mihnea Bălteanu)