Liturghie arhierească la Praznicul Împărătesc „Nașterea Domnului după trup”, în Catedrala Mitropolitană „Sf. Mare Mc. Dumitru”, Craiova

Evenimente

În ziua de 25 decembrie 2023, Înaltpreasfințitul Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, pentru praznicul împărătesc „Nașterea Domnului după trup”. Sfânta slujbă a avut loc la altarul Catedralei Mitropolitane „Sf. Mare Mc. Dumitru”, din Craiova, la care a participat un ales sobor de preoți și diaconi.

La sfârșitul Sf. Liturghii, Părintele Mitropolit a ridicat la rangul onorific de arhidiacon pe următorii diaconi: Petre Gabriel Boroată, consilier eparhial; Bogdan Târlea, inspector eparhial; Mihai Cosmin Bogdan și Petrișor Efrem. De asemenea, Pr. Dr. Corneliu Dogaru, eclesiarhul catedralei, a dat citire Pastoralei la Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, semnată de către Dr. Irineu, prin harul lui Dumnezeu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. La finalul, Părintele Mitropolit Irineu a ținut un scurt cuvânt și a făcut urările de sărbători fericite, îndemnând la rugăciune și la duhovnicească petrecere.