Activități religioase și culturale, organizate în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Ișalnița, din Protoieria Craiova Nord

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Isalnița a îmbrăcat în zilele de 20 și 21 ianuarie 2024 haine de sărbătoare cu ocazia prăznuirii minunii Icoanei Maicii Domnului Paramythia. În seara zilei de sâmbătă într-un sobor de preoți și în prezența enoriașilor a avut loc Slujba Sfintei Privegheri.

În ziua de duminică, în prezența părintelui protoiereu Cristian Cojocaru și a unui frumos sobor de preoți s-a săvârșit Slujba Acatistului Macii Domnului Paramythia și Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Bucuria sărbătorii Maicii Domnului a fost dublată și de prezența a numeroși credincioși care au făcut biserica noastră neîncăpătoare, iar la momentul Euharistiei copilașii din parohie s-au bucurat de unirea cu Mântuitorul Hristos prin primirea Sfintei Împărtășanii. Finalul zilei s-a terminat într-o manieră duhovnicească deosebită prin conferința susținută de părintele arhidiacon Lect. univ. dr. Ionel Ungureanu, cu tema „Maica Domnului și importanța ei în viața creștinului”.

(Pr. Badea Alexandru Nicolae)