Ziua Internațională a Tineretului Ortodox –  în Arhiepiscopia Craiovei

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Departamentul de tineret și Catehizare, din cadrul Sectorului de Învățământ, a organizat în ziua Praznicului Întâmpinării Domnului un eveniment festiv cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului Ortodox.

Evenimentul s-a adresat grupurilor parohiale de tineret din oraș, astfel încât, au participat studenți din cadrul Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Craiova, tineri din grupul parohial Tinerii Maicii Domnului, împreună cu preotul coordonator Mihail Scorbură, reprezentanți ai grupului de tineret din Parohia Brândușa, precum și grupul de tinerii Sfinții Martiri Brâncoveni, coordonați de Preotul Cosmin Dorobăț, gazdele evenimentului.

Cu ocazia zilei internaționale a tinerilor ortodocși, Parohia Sfinții Martiri Brâncoveni a avut binecuvântata bucurie de a fi gazda tinerilor activi din Biserică, zi pe care aceștia și-au dorit să o petreacă în rugăciune și în comuniune frățească. Am început prin slujba acatistului Domnului Hristos, cu ocazia praznicului Întâmpinării Sale, apoi tinerii au participat la activități de cunoaștere, socializare și dezbatere pe tema „Rolul tinerilor în Biserică – perspective și provocări”, coordonate de părintele Mihail Scorbură. Părintele inspector Ștefan Bărbulescu ne-a prezentat agenda activităților cu tineretul pe anul 2024 și am planificat deja următoarele activități din luna martie, luna pentru viață, din care amintesc: atelierul caritabil de mărțișoare, crosul pro-viață, activitatea de împădurire, conferință pro-viață, culminând cu Marșul pentru viață, din data de 30 martie 2024. De asemenea, tinerii noștri au cântat pricesne, coordonați de domnișoara Ana Nuță, iar la final s-au bucurat de o agapă frățească. Apreciem întâlnirea ca fiind una rodnică și ziditoare pentru tineri, dar și pentru noi preoții care ne îmbogățim prin aceste experiențe frumoase. Nădăjduiesc ca prin mila lui Dumnezeu să înmulțim prezența tinerilor în biserică, atât la Sfintele Slujbe cât și la întâlnirile noastre. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”, a declarat Preotul Paroh Cosmin Dorobăț, coordonator al grupul de tineri Sfinții Martiri Brâncoveni.

Ziua Internațională a Tineretului Ortodox a fost instituită în iunie 1992, în cadrul celei de a 14-a Adunări Generale a Syndesmos – Organizaţia Mondială a Tineretului Ortodox și a primit binecuvântarea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu și a mai multor întâistătători de Biserici Ortodoxe locale.

Îi mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, pentru părinteasca purtare de grijă pe care o are față de noi și tinerii noștri, și pentru binecuvântarea de a organiza acest eveniment în premieră în eparhia noastră. Activitățile gândite, în departamentul nostru, au rol de a crea comunități de tineri puternice, dinamice, actuale, dar în același timp într-un duh autentic ortodox. Ne dorim să rodim mai mult de la an la an. Avem acest potențial, avem tineri dornici și plini de energie, avem și preoți implicați în pastorația tinerilor, care inspiră și motivează. Îl rugăm pe Dumnezeu să binecuvinteze această frumoasă lucrare, pentru ca roadele și bucuria noastră a tuturor să fie depline!”, a completat Părintele Inspector Ștefan Bărbulescu, coordonatorul Departamentului de Tineret și Catehizare din Arhipiescopia Craiovei.