Activități desfășurate în Protoieria Târgu-Jiu Sud, dedicate Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos, Cuvântul care vindecă!”, în mai multe parohii din cuprinsul Protoieriei Târgu-Jiu Sud s-au desfășurat următoarele activități:

În Parohia Brătuia, părintele Gheorghe Oproiu a susținut la Școala Gimnazială Nr.1 Dănești, la prima  întâlnire cu copiii, cateheza „Rugăciunile pentru sănătatea persoanelor bolnave”, unde copiii au descoperit că pe lângă faptele concrete prin care ne arătăm prețuirea și grija față de cei bolnavi, cea mai mare faptă bună este rugăciunea. De asemenea, în cadrul unui mic atelier de creație intitulat „Un mărțișor și o felicitare – o bucurie pentru cei bolnavi”, s-au confecționat  mărțișoare și felicitări, care au fost oferite persoanelor vârstnice și bolnave din parohie. Alături de copii în realizarea acestei activități s-au aflat doamnele învățătoare Liana Camelia Ciuclea și  Persida Daciana Modroiu  Ionici, precum și domnul Grigore Alin Holingher, profesorul de religie.

În Parohia Bălăcești, părintele Buicu Ion a mers la Școala „Antonie Mogoși” din satul Ceauru, unde a prezentat copiilor cele două cateheze cu tema „Suferință, boală, răbdarea și vindecare”  și  „Taina Sfântului Maslu”. Părintele Buicu le-a prezentat care sunt motivele pentru care Dumnezeu îngăduie să vină suferința și boala asupra trupurilor și sufletelor oamenilor și cum ne putem vindeca prin Sfânta Taină a Maslului. Copiii și-au exprimat un mare interes  pentru informațiile primite punând multe întrebări în cadrul acestor cateheze. La această activitate a fost prezent și părintele profesor Bogdan Feraru.

În Parohia Piscuri, tinerii grupului catehetic al parohiei, îndrumați de preotul paroh  Florin Răzvan Păsărin, au confecționat mărțișoare pe care le-au oferit tuturor doamnelor și domnișoarelor care au fost prezente la Sfânta Liturghie. Totodată a fost susținută cateheza cu titlul „Dumnezeu îi iubește pe cei îndelung răbdători în vreme de boală”, cateheză prin care părintele Păsărin amintea cuvintele Sfântului Teofan Zăvorâtul: „Nu întotdeauna boala trupească este în mod direct urmare a păcatului, ci ea poate fi o tainică pedagogie divină, o frână preventivă pentru cel care dorește să guste din cupa amară a păcatului, o certare îndreptătoare, un imbold spre desăvârșire, o chemare insistentă la înduhovnicire, la smerenie”.

(Pr. Daniel Foanene)