Călătorie duhovnicească în Belgrad cu Centrul de Pelerinaje „Sf. Nicodim”, din Craiova

Evenimente Pelerinaje

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Centrul de Pelerinaje „Sf. Nicodim” a introdus un nou traseu pe harta pelerinajelor, dedicate credincioșilor din Mitropolia Oltenia, anume Craiova – Belgrad, capitala Serbiei.

În zilele 2-3 martie 2024, primul grup de pelerini a fost însoțit de părintele Alexandru Zidaru, directorul centrului, pentru a se închina la cele mai importante biserici din Belgrad, capitala Serbiei. Un moment special l-a reprezentat participarea la Sfânta Liturghie în Catedrala „Sf. Sava”, considerată una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume. De asemenea, într-un mod deosebit, pelerinii de la Craiova au avut ocazia de a primi binecuvântarea de la Preafericitul Părinte Patriarh Porfirie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Pelerinajul de două zile în Serbia a avut în program și alte obiective religioase și turistice, precum: Cetatea Kalemegdan, unde pelerinii s-au bucurat de priveliștea deosebită a confluenței râurilor Sava și Dunăre; Biserica Ružica, închinată Nașterii Maicii Domnului, o frumoasă biserică aflată în interiorul zidurilor Cetății Kalemegdan; Biserica Sfântului Apostol și Evanghelist Marcu, biserică cu cinci cupole care adăpostește mormântul împăratului Dušan; Mănăstirea Rakovica, cu hramul arhanghelilor Mihail și Gavriil, locul unde a fost hirotonit ca diacon Sfântul Nicolae Velimirovici și Părintele Tadei ca ieromonah. Tot în cadrul acestei mănăstire se află mormântul Patriarhului Pavle (1914-2009). În ultima parte a pelerinajului, s-a dedicat un timp liber și pentru a admira frumusețile orașului Belgrad.

Pentru cei interesați, Centrul de Pelerinaje a lansat deja invitația unui nou pelerinaj în Serbia în perioada 16-17 martie 2024.

Mai mult detalii pot fi găsite pe site-ul oficial (https://pelerinaje.ro/pelerinaje/belgrad/) și pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/profile.php?id=100064603275351). De asemenea, pentru rezervări și detalii în privința intinerariului, puteți suna la următoarele numere de telefon: 0351 422 274 și/sau 0754 031 847.