Activități culturale și artistice în cadrul Centrului social „Sfinții Doctori Cosma și Damian”

Evenimente Proiecte

Centrul social „Sfinții Doctori Cosma și Damian” al Arhiepiscopiei Craiovei a organizat în această perioadă o serie de activități culturale și recreative, destinate persoanelor vârstnice. Astfel, în cadrul Săptămânii „Școala Altfel”, un grup de elevi din cadrul Școlii Româno – Britanice, însoțiți de cadrele didactice, i-au vizitat pe seniorii aflați în grija Centrului, prilej cu care specialiștii le-au detaliat copiilor programul de activități propuse vârstnicilor. La final, cei mici au prezentat un program artistic special și au oferit un dar de suflet bunicilor, un desen realizat de ei în cadrul atelierelor de creație.

În data de 6 martie, o nouă activitate adresată beneficiarilor a fost organizată în colaborare cu Muzeul Olteniei, vizitarea, cu acces gratuit, a Secției de Istorie și Arheologie. „Muzeul Olteniei – un muzeu în slujba comunității locale. Persoanele vârstnice din cadrul Centrului social «Sfinții Doctori Cosma și Damian» – Mitropolia Olteniei, Arhiepiscopia Craiovei, în vizită la Secția de Istorie și Arheologie. Deși ajunși între timp la o respectabilă vârstă, au încă în ochi toată inima lor de copii, toată bucuria și curiozitatea din Univers și, cum toate minunile încep cu o bucurie adevărată, ne-au răsplătit cu amintiri venite din lumi de care noi nu știm nimic, amintindu-ne că toată Craiova, tot ce vedem în jurul nostru a fost cândva visul unui om”, au transmis reprezentanții Muzeului Olteniei.

Muzeul Olteniei și Centrul „Sfinții Doctori Cosma și Damian” colaborează, de la înființarea așezământului, pe baza convenției de parteneriat, instituția de cultură venind de-a lungul anilor în sprijinul activităților derulate de centrele sociale ale Arhiepiscopiei Craiovei. În ultimele luni, beneficiarii Centrului au vizitat de asemenea, gratuit, și Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei.

În data de 8 Martie, în cadrul Centrului social a fost organizat un eveniment festiv prilejuit de sărbătorirea Zilei Mamei. Astfel, programul a început cu vizita din partea unui grup de copii din cadrul Școlii Anghelos, sub coordonarea cadrelor didactice. Cei mici au prezentat un program artistic, au cântat și au recitat poezii specifice, iar la final le-au oferit flori doamnelor aflate în grija Centrului. În semn de mulțumire, specialiștii Centrului le-au dăruit copiilor mărțișoare croșetate în cadrul atelierelor de terapie ocupațională. Programul a continuat cu mai multe cântece interpretate de două dintre elevele Liceului de Artă „Marin Sorescu” din Craiova, Lavinia Ștefan și Maria Căldăraru, și cu bucuria oferită seniorilor de către membrii Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români (ASCOR), filiala Dolj. Tinerii le-au oferit flori doamnelor și au susținut un program artistic deosebit. Finalul serbării a fost marcat de vizita unui grup de elevi din cadrul Colegiului Național „Carol I”, alături de prof.  Nica Isabela Marilena, care au transmis un mesaj de prietenie pentru persoanele vârstnice, din partea Colegiului Național, au oferit flori și interpretat mai multe cântece închinate Mamei.

(Gabriela Firu)