Activitate de promovare a programelor de Artă Sacră, la Târgu Jiu

Evenimente Proiecte
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, astăzi la Liceul de Artă „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu s-a desfăşurat o activitate de promovare a programelor de studii de Licenţă (Arte Plastice: Pictură/Sculptură/Artă sacră) şi Master (Conservare/Restaurare şi Pictură: Explorări cromatice) din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Craiova. Printre activităţile desfăşurate s-a numărat vernisarea expoziţiei de artă cu lucrări de pictură laică, religioasă şi artă sacră (Conservare/Restaurare şi Pictură religioasă).
Activitatea de promovare a presupus de asemenea interacțiunea directă cu elevii, pentru a afla interesele, așteptările și nelămuririle acestora cu privire la informaţiile prezentate precum şi distribuirea de materiale promoţionale (broşuri). Elevii au primit cu entuziasm vizita profesorilor coordonatori din partea Facultăţii: Conf. Univ. Dr. Alexandrina Bădescu, Conf. Univ. Dr. Adriana-Gabriela Mardale şi Asist. Univ. Drd. Adrian Bănică.
Expozitia de Artă, devenită deja o tradiţie anuală a Facultăţii, a reprezentat o oportunitate binevenită de interacţiune între cadrele didactice de specialitate ale Facultăţii şi elevii liceului, viitori studenţi în domeniul artelor plastice. Pe şevalete au fost expuse lucrări de atelier cu teme inspirate din natură, peisaje rurale, naturi statice, portrete şi elemente arhitecturale tradiţionale din zona Olteniei.
(Conf. Univ. Dr. Mardale Adriana-Gabriela)