Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, parohile din Protoieria Târgu-Jiu Nord au continuta activitățile culturale și educative în cadrul Concursului Național Catehetic „Hristos, Cuvântul care vindecă!”.
În Parohia Sfinții Apostoli din Municipiul Târgu-Jiu, Părintele Tomescu Ion a organizat o activitate cu elevi din cadrul Colegiului Național Tudor Vladimirescu, cu scopul de a sădi în inimile tinerilor bucuria dăruirii: „Am realizat astăzi la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, din Tg. Jiu, o întâlnire cu clasa a III-a A, în cadrul unui atelier creativ de 8 Martie. Le-am vorbit copiilor despre post și rugăciune, medicamente pentru sănătatea sufletului și a trupului. Am învățat rugăciuni și ne-am bucurat împreună. Felicitările copiilor vor fi donate doamnelor de la Azilul de bătrâni din Vădeni. Doamna Prof. Tomescu Cristina i-a ajutat pe cei mici să realizeze darurile de suflet. Le-a vorbit despre semnificația zilei de 8 Martie și despre bucuria de a dărui”.
În Parohia „Sf. Ier. Nicolae” – Târgu-Jiu, Pr. Buțerchi Vasile Marian, Pr. Popescu Daniel, precum și o parte din enoriași, au mers la C.R.N.A – Debarcader, unde au săvârșit Taina Sfântului Maslu și au vorbit beneficiarilor din centrul de recuperare. Discuțiile au fost personale, cu multă implicare, despre viață, sănătate, despre bucurie, despre liniștea sufletească dobândită prin Sfintele Taine. De asemenea, preoții prezenți au mulțumit personalului centrului de recuperare pentru deschidere și pentru bunăvoință.
În Parohia Runcu, părintele Popescu Vasile a susținut cateheza cu titlul „Psaltirea, ca mijloc de vindecare a bolilor”. După prezentarea catehezei, împreună cu doamna Prof. Florea Liliana, participanții au mers la Căminul de bătrâni de la Dobrița. Aici au împărțit pachete tuturor, iar părintele Popescu le-a vorbit elevilor prezenți la activitate despre necesitatea îngrijirii bătrânilor.
În Parohia Lelești, elevii claselor I-IV de la Școala Ion Grigoriu au fost prezenți la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Lelești, însoțiți de următoarele cadre didactice: Făgaș Maria, Potcovaru Leonora Georgeta, Dondera Cristina Constantina, Ilinca Sorin Mihai și Andrei Adriana. Preoții parohiei, Pupăzan Sergiu Cristinel și Vlădoiu Vasile Alexandru, au explicat elevilor ce reprezintă biserica, care este structura ei, precum și simbolistica acesteia. De asemenea, li s-au prezentat obiectele componente și de ajutor pentru slujbele bisericești. În continuare, elevii au prezentat un program de cântecele, poezii și felicitări, dedicate zilei internaționale a Mamei.
În Parohia Motru I din Municipiul Motru, prin implicarea părintelui Daniel Budeanu, s-a organizat o activitate catehetică, în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 1, din localitate, al cărei director este doamna Prof. Raț Jana Daniela. Activitatea a constat în prezentarea catehezei cu titlul „Mântuitorul nostru Iisus Hristos – Doctorul cel iscusit”, susținută la clasa a VI-a alături de doamna Prof. Popescu Alina, cadru didactic de Religie. Această activitate catehetică a avut ca scop sensibilizarea tinerilor față de boala și suferința aproapelui, avȃndu-L ca model pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, care nu este indiferent la suferința celor bolnavi, ci El ascultă mai ales acele cereri sau rugăminți ale bolnavilor care izvorăsc din credință puternică și rugăciune stăruitoare. De asemenea, o altă activitate în cadrul proiectului s-a desfășurat tot la Școala Gimnazială Nr. 1 din Motru, la clasa I, alături de doamna Prof. Daniela Grosu, activitate intitulată „Atelier de pictură – Iisus Hristos Mântuitorul”.
(Pr. Cruceru Valerian)