Examen de capacitate preoţească în Mitropolia Olteniei, sesiunea martie 2024

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, la sediul Facultății de Teologie din Craiova, str. Brestei nr. 24, în zilele 18-19 martie 2024 s-a desfășurat Examenul de capacitate preoțească, sesiunea de primăvară. Examenul a fost organizat prin Sectorul de Învățământ al Arhiepiscopiei Craiovei, coordonat de Pr. Dr. Adrian Lupu, consilier eparhial, și a constat în:

  • Evaluare pastoral-misionară (probă eliminatorie);
  • Examen scris la DogmaticăMisiologie şi Administraţie parohială
  • Examen oral la Teologie LiturgicăOmileticăCatehetică şi Muzică Bisericească.

Din comisia de evaluare au făcut parte părintele protoiereu Grigore Vulcănescu, părintele eclesiarh dr. Corneliu Dogaru și părintele consilier dr. Adrian Lupu, pentru proba pastoral-misionară, și profesorii de la Facultatea de Teologie pentru proba scrisă și orală: Pr. Conf. univ. dr. Adrian Ivan, Pr. Conf. univ. dr. Constantin Băjău, Pr. Conf. univ. dr. Sergiu Popescu, Pr. Conf. univ. dr. Mihail Constantinescu și Pr. Lect. univ. dr. Adrian Mazilița.

La examen au participat 6 candidaţi din Arhiepiscopia Craiovei, 3 candidați din Arhiepiscopia Râmnicului, 2 candidați din Episcopia Severinului şi Strehaiei și 1 candidat din Episcopia Slatinei și Romanaților. Rezultatele vor fi postate pe site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei începând cu data de 22 martie 2024.