Activități cu ocazia „Zilei Internaționale a Poeziei” la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu

Evenimente Proiecte

Ziua de 21 martie este desemnată în întreaga lume a fi „Ziua Internațională a Poeziei”. Cu acest prilej, doamna Băloi Simona Elena, profesoară de Religie la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, împreună cu elevii clasei a VI-a A,  a organizat două evenimente, dedicate momentului.

Primul eveniment, intitulat ,,Poezii de primăvară în limbile de circulație Internațională”, a debutat cu selectarea unor poezii din patrimoniul literar internațional, pe care elevii le-au tradus și adaptat în limba română. Ulterior, aceștia le-au prezentat în fața colegilor, stabilind împreună similitudini cu poezii din limba română. Au fost selectate și traduse poezii din limbile engleză, franceză, italiană, germană și maghiară. La final au fost recitate și poezii în limba română.

Ce-a de-a doua activitate s-a desfășurat sub sloganul „Fii Socksy” ca semn al susținerii cauzei persoanelor cu Sindrom Down. În cadrul acestei activități, elevii au purtat șosete desperecheate și cât mai colorate, deoarece, văzuți la microscop, cromozomii umani arată că niște șosete.

(Arhid. Prof. Dr. Nicușor Lăzărică)