Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 26 martie 2024, la Centrul „Mitropolit Firmilan” din Craiova a avut loc o întâlnire de lucru cu corespondenții media pentru protoierii în cadrul Sectorului Comunicații Media al Arhiepiscopiei Craiovei.
Întâlnirea a fost moderată de părintele consilier Marius Reșceanu, având ca invitați speciali pe domnul Ing. Daniel Morăraș, director tehnic Trinitas TV și consilier patriarhal, pe domnul Remus Badea, corespondent Agerpres, și pe domnul Florin Firu, corespondent Radio România Actualități. De asemenea, în calitate de corespondenți mass-media pentru protoieriile din Arhiepiscopia Craiovei au fost prezenți: pr. Foanene Daniel, de la Protoieria Târgu-Jiu Sud; pr. Cruceru Valerian, de la Protoieria Târgu-Jiu Nord; pr. Murgiuc Marius, de la Protoieria Târgu-Cărbunești; pr. Dodenciu Lucian, de la Protoieria Craiova Nord și pr. Gavrilă Costel, de la Protoieria Băilești.
În deschidere, părintele consilier Marius Reșceanu a mulțumit Părintelui Mitropolit Irineu pentru binecuvântarea de a organiza la Craiova această întâlnire și invitaților pentru prezență. În continuare, fiecare dintre invitații speciali au prezentat câteva idei din aria lor de specializare și activitate. În consecință, domnul consilier patriarhal Daniel Morăraș a vorbit despre modalitățile de transmitere în timp operativ a știrilor și despre importanța știrilor pentru societatea în care trăim. De asemenea, a amintit de minimul de echipament necesar în activitatea de a producere și transmitere a știrilor. Intervenția domnului Remus Badea s-a axat pe tipurile de fotografii folosite în presa actuală. Apoi a făcut referire la diferitele obiective de fotografiat care pot fi folosite în captarea imaginilor la slujbele bisericești sau la diferite activități cultural-religioase. Domnul Florin Firu a prezentat schema tradițională de producere a unei știri care să conțină cele mai importante detalii și date de la o activitate sau eveniment. În ceea ce privește echipamentul, a recomandat folosirea unui reportofon cu microfon pentru a transmite o înregistrare de calitate în vederea difuzării la radio sau pentru știrea scrisă. În a doua parte a întâlnirii, a avut loc o dezbatere liberă la care corespondenții din cadrul protoieriilor au adresat invitaților întrebări practice privind activitatea de corespondent media.