Taina Sfântului Maslu, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi în Parohia Romanești, Protoieria Craiova Sud, județul Dolj

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în prezența părintelui consilier administrativ Camen Dan și a părintelui protoiereu Grigore Vulcănescu, în după amiaza zilei de 25 martie 2024, în Parohia Romanești, din Protoieria Craiova Sud, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu de un sobor de 48 de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, părintele paroh Florin Mihail a mulțumit tuturor preoților care au dat curs invitației de a participa la sfânta slujbă, dar și celor aproximativ 500 de enoriași prezenți în biserică și în curtea bisericii. De asemenea, părintele Florin a vorbit despre lucrarea harului în Sfintele Taine și a îndemnat pe credincioși să continue postul Sfintelor Paști: „Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am avut parte de o slujbă cu o mare încărcătură duhovnicească. În zi de mare praznic împărătesc, al Buneivestiri, la ceas de seară, ne-am adunat din nou la Sfânta biserică pentru a săvârși Taina Sfântului Maslu. Aici ne-am rugat împreună pentru izbăvirea de bolile sufletești și trupești, așa cum spune Mântuitorul Hristos că „unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu”. Credincioșii au venit astăzi în număr mare pentru pentru liniștea sufletească, inexplicabilă, pe care o simt. Într-adevăr, harul lui Dumnezeu lucrează acolo unde omul se roagă cu tot sufletul și minunile, nu pregetă să apară. Așa cum am spus, ne dorim să facem o tradiție pentru parohia noastră, să ne întâlnim an de an, din ce în ce mai mulți, în ziua praznicului Maicii Domnului. În continuare, vă doresc pe această cale post binecuvântat și cu folos duhovnicesc”, a transmis părintele Florin Mihail.