Marșul „Construim împreună pentru viață” în Craiova și Târgu-Jiu

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Departamentul de Tineret și Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei, în parteneriat cu alte instituții și asociații, organizează în ziua de 30 martie 2024 la Craiova și Târgu-Jiu tradiționalul „Marșul pentru viață”. Evenimentul face parte din activitățile pro-viață din luna martie, care au ca scop promovarea șansei la viață pentru toții copiii și a sprijinirii mamelor aflate în criză de sarcină.

Marșul pentru viață se va desfășura după umătorul program:

  • Craiova, ora 12:00: Biserica „Toți Sfinții” Hagi Enuș – Judecătoria Craiova – Centrul Vechi – Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” – Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” – Catedrala Madona Dudu;
  • Târgu Jiu, ora 14:00: Biserica „Înălțarea Domnului” – strada Victoriei – Piața Prefecturii – Teatru – Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Calea Eroilor – Coloana Infinitului.

Tema Marșului pentru viață din acest an este „Construim împreună pentru viață”, motiv pentru care creștinii sunt îndemnați să participe la această activitate de  prețuire a vieții și de sprijinire a femeilor în criză de sarcină. Marșul pentru viață va fi organizat în acest an în peste 1500 de localități din România și Republica Moldova.