Expoziție de promovare a programelor de licență și masterat pentru Domeniul Arte Vizuale, din cadrul Facultății de Teologie, la Drobeta-Turnu Severin și la Craiova

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în luna aprilie se desfășoară o campanie de promovare a programelor de licență și masterat din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă, a Universității din Craiova.

 În ziua de 1 aprilie 2024, s-a desfășurat o expoziție de Arte Vizuale – Pictură la Liceul de Arte „I. St. Paulian” din Drobeta-Turnu Severin,  ce a avut ca obiectiv promovarea  programelor de studii de licență și masterat în Domeniul Arte Vizuale, din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova.

Expoziția de promovarea a specializărilor din cadrul  Domeniului Arte Vizuale a fost compusă dintr-o selecție de lucrări de semestru și de licență de la Programele de Licență  Arte Plastice (Pictură și Sculptură) și Artă Sacră, fiind organizată de către  Conf. univ. dr. Vasile Fuiorea si Lect. univ. dr. Petru Virgiliu Mogoșanu, cadre didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă.

În cadrul evenimentului au avut alocuțiuni două studente ale facultății, în persoana   Georgianei Sârbu, licențiată în studii de Licență și Masterat în Arte Vizuale, și a studentei Angela Mustăcilă, din anul III de la specializarea pictură, acestea oferind elevilor veniți în număr mare și asistați de profesorii de specialitate (Dan Cepeși, Lucian Mareș, Ana Maria Matei, Minodora Ianași), date despre viața studențească, condițiile de învățământ și sociale din facultate și proiectele în care au fost implicate.

În ziua de 3 aprilie 2024, cu sprijinul acordat de domnul director Prof. Dr. Eduard Eugen Gegiu și al doamnei Monica Dincă, profesor șef de catedră, a avut loc la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, o expoziție de pictură. Expoziția de promovarea fost organizată de către Conf. univ. dr. Vasile Fuiorea, Lect. univ. dr. Laura Semenov și Diac. Asist. univ.d r. Constantin Semenov, cadre didactice ale Facultății de Teologie Ortodoxă. Domeniul Teologie Ortodoxă a fost reprezentat de Pr. Lect. univ. dr. Adrian Cristian Mazilița și de studentul Lucian Costoiu.

Au fost invitați să participe la acest eveniment de promovare și cunoaștere a ofertei educaționale și au vorbit elevilor despre experiența lor absolvenții licențiați Marioara Ghiluși, Eduard Nițulescu, Marius Turaiche și  studenta de la Programul Arte plastice -Pictură anul III, Denisa Ganea. Elevii și profesorii de specialitate ai Liceului de Arte din Craiova au putut afla atât nivelul abilităților profesionale rezultate din expunerea lucrărilor studenților  din expoziție, cât și gradul de satisfacție al experienței lor universitare acumulate.

La evenimentul expozițional de promovare a domeniului Arte Vizuale au participat din partea instituție Prof. Monica Dincă – Șef catedră Arte Plastice, Prof. Cristian Dincă, Prof. Dr. Lidia Mărgelu, Prof. Ion Preda, cadre didactice de cultură generală și de specialitate ale liceului, elevii de la clasele a XI-a și a XII -a.

Evenimentul a fost o bună ocazie pentru ca  realizările profesionale reflectate în competențele studenților expozanți să fie mult mai bine cunoscute și apreciate, în contextul expozițional și educațional creat, întâlnindu-se mai multe generații de elevi, studenți, profesori, artiști, cu aspirații de performanță artistică comună.