Noi activități în cadrul Concursului Național Catehetic, în Protoieria Târgu-Jiu Nord, din județul Gorj

Evenimente Proiecte

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în perioada 25 martie – 04 aprilie 2024, în Protoieria Târgu-Jiu Nord au continuat activitățile catehetice în parohiile participante la Proiectul Catehetic Național „Hristos – Cuvântul care vindecă”.

În Parohia Bălănești, în ziua de 25 martie, după Sfânta Liturghie, părintele Hirghiduș Remus Daniel a fost vizitat la biserica parohială „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”-Toropi de un grup de elevi ai Școlii Generale „Ion Popescu” Voitești. Aceștia au ascultat cateheza intitulată „Porunca cinstirii părinților”, după care au mers la domiciliul unor enoriași care se confruntă cu probleme de sănătate, spre a le duce daruri și a le arăta că nu sunt singuri în necazul lor.

În Parohia Lelești s-au organizat activități catehetice și filantropice de către părintele Pupăzan Sergiu, sprijinit de părintele Vlădoiu Vasile Alexandru și în colaborare cu doamna Andrei Adriana, în calitate de profesor de religie. Astfel, în ziua de 29 martie s-a desfășurat o vizită împreună cu elevii Școlii Generale Lelești la „Centrul de Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități” din Suseni. Acolo elevii au prezentat un frumos program artistic și au adus cadouri persoanelor prezente în centru.

În Municipiul Târgu-Jiu, la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, părintele Tomescu Ion a continuat seria catehezelor, avându-l colaborator pe părintele Muscă Mircea. Împreună cu dânsul a prezentat în ziua de 30 martie lucrarea cu titlul sugestiv, anume „Sfântul Maslu: Taina tămăduirii sufletești și trupești”, arătând rolul deosebit de important al acestei  Sfinte Taine, în cadrul căreia suntem unși cu untdelemn sfințit și primim sănătate trupească și întărire sufletească.

În Parohia Schela, părintele Chirion Dorin a continuat întâlnirile catehetice, în parteneriat cu Școala Gimnazială Schela și Școala Generală Sâmbotin, avându-l colaborator pe domnul Popescu Laurențiu, în calitate de profesor de religie. Pe 1 aprilie și pe 4 aprilie au fost prezentate elevilor celor două școli catehezele cu titlurile „Despre rugăciune” și „Despre Sfânta Treime”, accentul căzând pe faptul că Dumnezeu cunoaște neputințele tuturor și ne ascultă și ne împlinește rugăciunile, dacă cererile exprimate în acestea ne sunt de folos.

(Pr. Cruceru Valerian)