Taina Sfântului Maslu în Cercul misionar Amaradia, Protoieria Craiova Nord

Evenimente

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, preoții din parohiile Cercului pastoral Amaradia s-au întâlnit în ziua de 5 aprilie 2024 pentru prima dată în Postul Sfintelor Paști, la Parohia „Sfântul Nicolae” Rovine, localitatea Craiova, din Protoieria Craiova Nord, județul Dolj, la invitația preotului paroh Dimian Cătălin.

În mijlocul nostru și al credincioșilor din această parohie, într-o atmosferă de profundă comuniune duhovnicească, s-au aflat părintele protoiereu Cojocaru Cristian și părintele conferențiar dr. Sergiu Popescu, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova.

Cuvântul de învățătură a fost început de părintele protoiereu Cojocaru Cristian, care a subliniat importanța Tainei Sfântului Maslu în viața noastră, pentru tămăduirea sufletelor și a trupurilor, pentru iertarea păcatelor, pentru spor și ajutor de la Dumnezeu. Aceasta este și o încununare a Tainei Spovedaniei pe care am primit-o în această perioadă a postului, deoarece o dată cu iertarea păcatelor mărturisite, prin Sfânta Taină a Maslului primim tămăduire și binecuvântare de la Dumnezeu, ungându-ne cu untdelemnul sfințit prin rugăciunile preoților.

Apoi părinte profesor Sergiu Popescu a continuat cuvântul de folos duhovnicesc pentru enoriașii prezenți, arătând că prezența noastră la biserică nu trebuie să fie formală, deoarece suntem mădulare vii ale Trupului Tainic, al cărui Cap este Însuși Mântuitorul Iisus Hristos. A fost amintit apoi fiul risipitor din pilda cu aceeași nume, care și-a venit în fire. Risipirea noastră în lume nu face decât să ne înstrăineze de casa Tatălui Ceresc, a subliniat la final părintele Sergiu care a mulțumit părintelui protoiereu, părintelui paroh și enoriașilor prezenți pentru invitația  de a fi în mijlocul acestei comunități.

Următoarea întâlnire va avea loc în ziua de miercuri, 10 aprilie 2024, pentru săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Braniște II Ișalnița.

(Preot prof. Lucian Dodenciu)